Foodservice

Sydafrikansk Wilmaschnitzel

Curry, färskriven ingefära och en smaksäker relish med sötma och hetta tillsammans med Wilmaschnitzel, får oss att längta till Sydafrika. Servera gärna tillsammans med ris och en sallad.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

600 g
Wilmaschnitzel, omarinerad
3 msk
olja
1 msk
curry
1 msk
ingefära, färsk riven
2 tsk
svartpeppar
Relish:
200 g
sockerärtor, strimlade
0,5 st
gul lök, skivad
1 msk
rapsolja
1 st
bifftomat, tärnad
1 st
vitlöksklyfta, pressad
0, 5 tsk
ingefära, färsk
1 tsk
honung
o,5 st
citron, riven skal
0,5 st
röd chilifrukt, hackad
1 msk
färska örter, hackade

Så gör du

1
Pensla schnitzlarna med kryddblandningen och låt marinera minst 1 timme.
2
Fräs lök och sockerärtor i olja på medelvärme några minuter.
3
Tillsätt tomat, vitlök, riven ingefära och honung.
4
Tillsätt citronskal och chili och låt sjuda ett par minuter.
5
Strö över örterna. Servera relishen varm eller kall som tillbehör.
6
Grilla eller stek Wilmaschnizlarna ca 6 minuter per sida.
7
Servera med ris, relish och en sallad.

Fler Recept

Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer