Foodservice

Sydafrikansk Wilmaschnitzel

Curry, färskriven ingefära och en smaksäker relish med sötma och hetta tillsammans med Wilmaschnitzel, får oss att längta till Sydafrika. Servera gärna tillsammans med ris och en sallad.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

600 g
Wilmaschnitzel, omarinerad
3 msk
olja
1 msk
curry
1 msk
ingefära, färsk riven
2 tsk
svartpeppar
Relish:
200 g
sockerärtor, strimlade
0,5 st
gul lök, skivad
1 msk
rapsolja
1 st
bifftomat, tärnad
1 st
vitlöksklyfta, pressad
0, 5 tsk
ingefära, färsk
1 tsk
honung
o,5 st
citron, riven skal
0,5 st
röd chilifrukt, hackad
1 msk
färska örter, hackade

Så gör du

1
Pensla schnitzlarna med kryddblandningen och låt marinera minst 1 timme.
2
Fräs lök och sockerärtor i olja på medelvärme några minuter.
3
Tillsätt tomat, vitlök, riven ingefära och honung.
4
Tillsätt citronskal och chili och låt sjuda ett par minuter.
5
Strö över örterna. Servera relishen varm eller kall som tillbehör.
6
Grilla eller stek Wilmaschnizlarna ca 6 minuter per sida.
7
Servera med ris, relish och en sallad.

Fler Recept

Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer