Foodservice

Sydafrikansk Wilmaschnitzel

Curry, färskriven ingefära och en smaksäker relish med sötma och hetta tillsammans med Wilmaschnitzel, får oss att längta till Sydafrika. Servera gärna tillsammans med ris och en sallad.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

600 g
Wilmaschnitzel, omarinerad
3 msk
olja
1 msk
curry
1 msk
ingefära, färsk riven
2 tsk
svartpeppar
Relish:
200 g
sockerärtor, strimlade
0,5 st
gul lök, skivad
1 msk
rapsolja
1 st
bifftomat, tärnad
1 st
vitlöksklyfta, pressad
0, 5 tsk
ingefära, färsk
1 tsk
honung
o,5 st
citron, riven skal
0,5 st
röd chilifrukt, hackad
1 msk
färska örter, hackade

Så gör du

1
Pensla schnitzlarna med kryddblandningen och låt marinera minst 1 timme.
2
Fräs lök och sockerärtor i olja på medelvärme några minuter.
3
Tillsätt tomat, vitlök, riven ingefära och honung.
4
Tillsätt citronskal och chili och låt sjuda ett par minuter.
5
Strö över örterna. Servera relishen varm eller kall som tillbehör.
6
Grilla eller stek Wilmaschnizlarna ca 6 minuter per sida.
7
Servera med ris, relish och en sallad.

Fler Recept

Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Juligt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer