Foodservice

Tacogratäng med kalkonfärs

Istället för vanliga tacos kan ni servera denna goda gratäng. Allt det goda i en och samma form!

(9st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
smör eller olja till stekning
1 påse
tacokrydda (40 g)
0,5 dl
vatten
0,5 st
rödlök
1 st
röd paprika
1 burk
majskorn
4 dl
lätt crème fraiche
1 burk
Philadelphiaost
1 dl
riven ost
tortillachips

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200 °C.
2
Bryn färsen i en stekpanna och tillsätt kryddor och vatten. Låt puttra ca 5 minuter.
3
Lägg över färsen i en smord ugnsfast form.
4
Skala löken, skär lök och paprika i strimlor. Lägg lök, paprika och majs ovanpå färsen.
5
Blanda ihop crème fraiche och Philadelphiaost, bred krämen över färs och grönsaker.
6
Strö över riven ost och låt gratängen gratineras i 15 minuter.
7
Ta ut formen och stick i tortillachips.
8
Servera med en fräsch grönsallad och eventuellt tacosås/tomatsalsa.

Fler Recept

Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Honungsglaze

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer