Foodservice

Tacogratäng med kalkonfärs

Istället för vanliga tacos kan ni servera denna goda gratäng. Allt det goda i en och samma form!

(8st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
smör eller olja till stekning
1 påse
tacokrydda (40 g)
0,5 dl
vatten
0,5 st
rödlök
1 st
röd paprika
1 burk
majskorn
4 dl
lätt crème fraiche
1 burk
Philadelphiaost
1 dl
riven ost
tortillachips

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200 °C.
2
Bryn färsen i en stekpanna och tillsätt kryddor och vatten. Låt puttra ca 5 minuter.
3
Lägg över färsen i en smord ugnsfast form.
4
Skala löken, skär lök och paprika i strimlor. Lägg lök, paprika och majs ovanpå färsen.
5
Blanda ihop crème fraiche och Philadelphiaost, bred krämen över färs och grönsaker.
6
Strö över riven ost och låt gratängen gratineras i 15 minuter.
7
Ta ut formen och stick i tortillachips.
8
Servera med en fräsch grönsallad och eventuellt tacosås/tomatsalsa.

Fler Recept

Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Apelsinmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé i cidersås

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer