Foodservice

Tandoorifilé med saffransris

Kalkon på indiskt vis. Gör en klassisk tandooripasta och grilla/stek kalkonen tillsammans med saffran. Servera med ett saffransris och yoghurt med mynta.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

2 st
kalkonfiléer
4 msk
tandoori currypasta
1 dl
naturell yoghurt
1 st
vitlöksklyfta
Saffransris:
2-3 dl
jasminris
2 st
stjärnanis
3 st
kardemummakapslar
2 st
lagerblad
2 st
kryddnejlikor
0,5 g
saffran

Så gör du

1
Blanda currypasta med yoghurt och pressad vitlök.
2
Lägg ned kalkonfiléerna, täck skålen och låt stå kallt minst 2 timmar, eller helst ett dygn.
3
Sätt ugnen på 250 grader.
4
Skölj riset i varmt vatten. Koka enligt förpackningen tillsammans med kryddorna och saffran.
5
Grilla/stek filéerna ca 25-30 minuter, eller tills innertemperaturen visar 63 grader.
6
Skiva och servera tillsammans med riset, och eventuellt en gurksallad med yoghurt och mynta.

Fler Recept

Recept

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Enkla dressingen

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer