Foodservice

Tandoorifilé med saffransris

Kalkon på indiskt vis. Gör en klassisk tandooripasta och grilla/stek kalkonen tillsammans med saffran. Servera med ett saffransris och yoghurt med mynta.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

2 st
kalkonfiléer
4 msk
tandoori currypasta
1 dl
naturell yoghurt
1 st
vitlöksklyfta
Saffransris:
2-3 dl
jasminris
2 st
stjärnanis
3 st
kardemummakapslar
2 st
lagerblad
2 st
kryddnejlikor
0,5 g
saffran

Så gör du

1
Blanda currypasta med yoghurt och pressad vitlök.
2
Lägg ned kalkonfiléerna, täck skålen och låt stå kallt minst 2 timmar, eller helst ett dygn.
3
Sätt ugnen på 250 grader.
4
Skölj riset i varmt vatten. Koka enligt förpackningen tillsammans med kryddorna och saffran.
5
Grilla/stek filéerna ca 25-30 minuter, eller tills innertemperaturen visar 63 grader.
6
Skiva och servera tillsammans med riset, och eventuellt en gurksallad med yoghurt och mynta.

Fler Recept

Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonmedaljonger med pestopasta

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer