Foodservice

Tandoorifilé med saffransris

Kalkon på indiskt vis. Gör en klassisk tandooripasta och grilla/stek kalkonen tillsammans med saffran. Servera med ett saffransris och yoghurt med mynta.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

2 st
kalkonfiléer
4 msk
tandoori currypasta
1 dl
naturell yoghurt
1 st
vitlöksklyfta
Saffransris:
2-3 dl
jasminris
2 st
stjärnanis
3 st
kardemummakapslar
2 st
lagerblad
2 st
kryddnejlikor
0,5 g
saffran

Så gör du

1
Blanda currypasta med yoghurt och pressad vitlök.
2
Lägg ned kalkonfiléerna, täck skålen och låt stå kallt minst 2 timmar, eller helst ett dygn.
3
Sätt ugnen på 250 grader.
4
Skölj riset i varmt vatten. Koka enligt förpackningen tillsammans med kryddorna och saffran.
5
Grilla/stek filéerna ca 25-30 minuter, eller tills innertemperaturen visar 63 grader.
6
Skiva och servera tillsammans med riset, och eventuellt en gurksallad med yoghurt och mynta.

Fler Recept

Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Sydafrikansk Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer
Recept

Honungsglaze

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer