Foodservice

Tandoorifilé med saffransris

Kalkon på indiskt vis. Gör en klassisk tandooripasta och grilla/stek kalkonen tillsammans med saffran. Servera med ett saffransris och yoghurt med mynta.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

2 st
kalkonfiléer
4 msk
tandoori currypasta
1 dl
naturell yoghurt
1 st
vitlöksklyfta
Saffransris:
2-3 dl
jasminris
2 st
stjärnanis
3 st
kardemummakapslar
2 st
lagerblad
2 st
kryddnejlikor
0,5 g
saffran

Så gör du

1
Blanda currypasta med yoghurt och pressad vitlök.
2
Lägg ned kalkonfiléerna, täck skålen och låt stå kallt minst 2 timmar, eller helst ett dygn.
3
Sätt ugnen på 250 grader.
4
Skölj riset i varmt vatten. Koka enligt förpackningen tillsammans med kryddorna och saffran.
5
Grilla/stek filéerna ca 25-30 minuter, eller tills innertemperaturen visar 63 grader.
6
Skiva och servera tillsammans med riset, och eventuellt en gurksallad med yoghurt och mynta.

Fler Recept

Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Tacogratäng med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer