Foodservice

Tandoorigryta med ris och naanbröd

En kalkongryta med härlig hetta smakar bra i höstrusket.

(10st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

Tandoorigryta
800 g
kalkongrytbitar eller strimlad kalkonlårfilé
1 msk
tandoorikrydda
2 msk
paprikapulver
1 tsk
svartpeppar
½ tsk
salt
2 st
röd paprika
1 st
gul lök
2 st
morötter
3 msk
rapsolja
3 dl
kycklingbuljong
½ dl
sweetchilisås
2 dl
turkisk yoghurt
salt
Tillbehör
kokt ris
naanbröd

Så gör du

1
Blanda köttet med kryddorna och låt marinera under tiden grönsakerna förbereds.
2
Strimla paprika, lök och morot i tunna strimlor.
3
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kött och grönsaker, lite i taget. Lägg över i en gryta när det fått fin färg. Tillsätt buljong och låt koka i 30 minuter.
4
Häll i sweetchilisås och yoghurt. Låt koka upp och smaka av med salt
5
Servera grytan med nykokt ris och ljumna naanbröd.

Fler Recept

Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Köttfärssås på kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Skogens kalkongratäng

Läs Mer