Foodservice

Tandoorigryta med ris och naanbröd

En kalkongryta med härlig hetta smakar bra i höstrusket.

(10st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

Tandoorigryta
800 g
kalkongrytbitar eller strimlad kalkonlårfilé
1 msk
tandoorikrydda
2 msk
paprikapulver
1 tsk
svartpeppar
½ tsk
salt
2 st
röd paprika
1 st
gul lök
2 st
morötter
3 msk
rapsolja
3 dl
kycklingbuljong
½ dl
sweetchilisås
2 dl
turkisk yoghurt
salt
Tillbehör
kokt ris
naanbröd

Så gör du

1
Blanda köttet med kryddorna och låt marinera under tiden grönsakerna förbereds.
2
Strimla paprika, lök och morot i tunna strimlor.
3
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kött och grönsaker, lite i taget. Lägg över i en gryta när det fått fin färg. Tillsätt buljong och låt koka i 30 minuter.
4
Häll i sweetchilisås och yoghurt. Låt koka upp och smaka av med salt
5
Servera grytan med nykokt ris och ljumna naanbröd.

Fler Recept

Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med färska fikon och vattenkrasse

Läs Mer
Recept

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer