Foodservice

Turkey chili med bröd och gräddfil

En turkey chili ska man inte stressa med, den är värd att vänta på!

(0st) Klicka för att ge betyg
5 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 240 min

Ingredienser

1 st
kalkonovanlår utan ben
2 st
röda lökar
½ st
vitlök
100 g
kalkonbacon
smör och olja
2 msk
spiskummin
2 msk
paprikapulver
1 msk
svartpeppar, grovmalen
cayennepeppar, efter smak
salt, efter smak
33 cl
öl, gärna av sorten ipa
1 msk
mörk sirap
1 tsk
ättika
Tillbehör:
vitt bröd
gräddfil

Så gör du

1
Tärna kalkonlåret i ca 3x3cm stora bitar. Hacka lök och vitlök. Strimla kalkonbaconet. Fräs i lite smör och olja.
2
Tillsätt kryddorna och låt de fräsa med en stund innan du tillsätter ölen.
3
Låt småkoka i ca 4 timmar med lock. Är där mycket vätska kvar i slutet av koktiden, låt locket vara av de sista 30 minuterna.
4
Smaka av med sirap, ättika och salt.
5
Servera chilin med vitt bröd, gräddfil och en god sallad.

Fler Recept

Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Rivig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med kallrökt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer