Foodservice

Turkeynuggets med raita

Lyxnuggets som faller både stor som liten i smaken. Den saftiga kalkonbröstschnitzeln blir härligt frasig med müslipanering.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Turkeynuggets
800 g
kalkonbröstschnitzel
3 dl
müsli
3 tsk
spiskummin
3 tsk
chilipulver
1½ tsk
salt
2 st
ägg
½ dl
olja
Raita
½ st
gurka
½ st
morot
½ st
rödlök
1 st
tomat
2,5 dl
matlagningsyoghurt
2 krm
spiskummin
2 krm
paprikapulver
1 msk
koriander
salt och svartpeppar

Så gör du

1
Skär schnitzlarna i fyra bitar per schnitzel.
2
Mixa müslin så att den blir lite mer finfördelad. Blanda i spiskummin, chilipulver och salt. Lägg blandningen på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Doppa schnitzelbitarna först i ägget och vänd dem sedan i müsliblandningen.
3
Stek bitarna i olja i en stekpanna, ca 4 minuter/sida, tills bitarna är genomstekta.
4
Skär gurkan och moroten i fina tärningar. Finhackad rödlöken. Dela tomaterna och ta bort kärnhusen, hacka tomatköttet fint.
5
Blanda grönsakerna med yoghurten och smaksätt med spiskummin, paprikapulver, koriander, salt och peppar.
6
Servera raitan till nystekta turkeynuggets och kokt ris.

Fler Recept

Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Ingelstasylta med syltade kantareller

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer