Foodservice

Turkeynuggets med raita

Lyxnuggets som faller både stor som liten i smaken. Den saftiga kalkonbröstschnitzeln blir härligt frasig med müslipanering.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Turkeynuggets
800 g
kalkonbröstschnitzel
3 dl
müsli
3 tsk
spiskummin
3 tsk
chilipulver
1½ tsk
salt
2 st
ägg
½ dl
olja
Raita
½ st
gurka
½ st
morot
½ st
rödlök
1 st
tomat
2,5 dl
matlagningsyoghurt
2 krm
spiskummin
2 krm
paprikapulver
1 msk
koriander
salt och svartpeppar

Så gör du

1
Skär schnitzlarna i fyra bitar per schnitzel.
2
Mixa müslin så att den blir lite mer finfördelad. Blanda i spiskummin, chilipulver och salt. Lägg blandningen på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Doppa schnitzelbitarna först i ägget och vänd dem sedan i müsliblandningen.
3
Stek bitarna i olja i en stekpanna, ca 4 minuter/sida, tills bitarna är genomstekta.
4
Skär gurkan och moroten i fina tärningar. Finhackad rödlöken. Dela tomaterna och ta bort kärnhusen, hacka tomatköttet fint.
5
Blanda grönsakerna med yoghurten och smaksätt med spiskummin, paprikapulver, koriander, salt och peppar.
6
Servera raitan till nystekta turkeynuggets och kokt ris.

Fler Recept

Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Juligt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Sydafrikansk Wilmaschnitzel

Läs Mer