Foodservice

Turkeynuggets med raita

Lyxnuggets som faller både stor som liten i smaken. Den saftiga kalkonbröstschnitzeln blir härligt frasig med müslipanering.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Turkeynuggets
800 g
kalkonbröstschnitzel
3 dl
müsli
3 tsk
spiskummin
3 tsk
chilipulver
1½ tsk
salt
2 st
ägg
½ dl
olja
Raita
½ st
gurka
½ st
morot
½ st
rödlök
1 st
tomat
2,5 dl
matlagningsyoghurt
2 krm
spiskummin
2 krm
paprikapulver
1 msk
koriander
salt och svartpeppar

Så gör du

1
Skär schnitzlarna i fyra bitar per schnitzel.
2
Mixa müslin så att den blir lite mer finfördelad. Blanda i spiskummin, chilipulver och salt. Lägg blandningen på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Doppa schnitzelbitarna först i ägget och vänd dem sedan i müsliblandningen.
3
Stek bitarna i olja i en stekpanna, ca 4 minuter/sida, tills bitarna är genomstekta.
4
Skär gurkan och moroten i fina tärningar. Finhackad rödlöken. Dela tomaterna och ta bort kärnhusen, hacka tomatköttet fint.
5
Blanda grönsakerna med yoghurten och smaksätt med spiskummin, paprikapulver, koriander, salt och peppar.
6
Servera raitan till nystekta turkeynuggets och kokt ris.

Fler Recept

Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Enkla dressingen

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer