Foodservice

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Det milda kalkonbröstet smakar alldeles utmärkt tillsammans med den krispiga dinkelsalladen. En örtig dressing med färska kryddor och vitlök lyfter hela rätten till nya höjder!

(10st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

Ugnsstekt kalkonbröst
1,2 kg
kalkonbröst
rapsolja
salt & svartpeppar
Dinkelsallad
6 portioner
dinkelkorn eller matvete, kokt enligt anvisning på förpackning.
1 st
broccolihuvud
150 g
sockerärtor
200 g
frysta sojabönor
100 g
färsk bladspenat
Dressing
1 st
vitlöksklyfta
1 kruka
persilja
1 kruka
basilika
6 tsk
olivolja
1 st
citron
½ dl
vatten
salt & svartpeppar

Så gör du

1
Gnid in kalkonbröstet med rapsolja, salt och peppar. Stek i ugnen på 200°C tills bröstet har en innertemperatur på +65°C. Tag ut och vira in i aluminiumfolie och låt bröstet vila tills det når en innertemperatur på +70°C.
2
Dressing; Mixa vitlök, örter, olivolja, citronsaft och vatten. Smaka av med salt och peppar.
3
Sallad; skär broccolin i buketter. Förväll broccoli och sockerärtor 2 minuter i saltat vatten. Lägg ner de frysta sojabönorna en stund på slutet så att de tinar.
4
Blanda de förvällda grönsakerna med de kokta dinkelkornen (eller matveten) och dressingen. Blanda sedan ner spenaten.
5
Servera den gröna dinkelsalladen till den ugnsstekta kalkonen.

Fler Recept

Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Rivig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer