Foodservice

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

En vardagsklassiker uppdaterad med smaker från medelhavet.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
Kung Ingels
2 st
rödlökar
8 st
soltorkade tomater i olja
400 g
krossade tomater
2 msk
tomatpuré
2 st
vitlöksklyftor, pressade
1 tsk
rosmarin
1 tsk
svartpeppar
1 dl
svarta oliver, t.ex. Kalamata
100 g
fetaost
Till servering
pressad potatis
broccoli

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200°C. Tag av skinnet på Kung Ingelskorven. Skär korven i skivor, men inte helt igenom. Lägg korven i en ugnsform.
2
Skala rödlöken och skär i tunna klyftor. Fördela löken mellan korvskivorna, lägg det som blir över i formen.
3
Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med krossade tomater, tomatpuré, vitlök och kryddor. Häll såsen runt om korven och lägg i oliverna. Smula fetaosten över korven.
4
Grädda i ugn i ca 20 minuter.

Fler Recept

Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Skogens kalkongratäng

Läs Mer
Recept

Rivig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer