Foodservice

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

En vardagsklassiker uppdaterad med smaker från medelhavet.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
Kung Ingels
2 st
rödlökar
8 st
soltorkade tomater i olja
400 g
krossade tomater
2 msk
tomatpuré
2 st
vitlöksklyftor, pressade
1 tsk
rosmarin
1 tsk
svartpeppar
1 dl
svarta oliver, t.ex. Kalamata
100 g
fetaost
Till servering
pressad potatis
broccoli

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200°C. Tag av skinnet på Kung Ingelskorven. Skär korven i skivor, men inte helt igenom. Lägg korven i en ugnsform.
2
Skala rödlöken och skär i tunna klyftor. Fördela löken mellan korvskivorna, lägg det som blir över i formen.
3
Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med krossade tomater, tomatpuré, vitlök och kryddor. Häll såsen runt om korven och lägg i oliverna. Smula fetaosten över korven.
4
Grädda i ugn i ca 20 minuter.

Fler Recept

Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Saltrostade mandlar

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer