Foodservice

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

En vardagsklassiker uppdaterad med smaker från medelhavet.

(6st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
Kung Ingels
2 st
rödlökar
8 st
soltorkade tomater i olja
400 g
krossade tomater
2 msk
tomatpuré
2 st
vitlöksklyftor, pressade
1 tsk
rosmarin
1 tsk
svartpeppar
1 dl
svarta oliver, t.ex. Kalamata
100 g
fetaost
Till servering
pressad potatis
broccoli

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200°C. Tag av skinnet på Kung Ingelskorven. Skär korven i skivor, men inte helt igenom. Lägg korven i en ugnsform.
2
Skala rödlöken och skär i tunna klyftor. Fördela löken mellan korvskivorna, lägg det som blir över i formen.
3
Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med krossade tomater, tomatpuré, vitlök och kryddor. Häll såsen runt om korven och lägg i oliverna. Smula fetaosten över korven.
4
Grädda i ugn i ca 20 minuter.

Fler Recept

Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Pulled turkey

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Honungsglaze

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Sydafrikansk Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer