Foodservice

Whiskymarinerat kalkonbröst

Whiskymarinerat kalkonbröst är ett av våra populäraste recept och är dessutom lätt att laga! Kalkonbröstet marineras i whisky, ingefära och honung, extra smakligt blir det om köttet får ligga i marinaden över natten. Den goda marinaden används sen till att skapa en fantastisk sås!

(195st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

ca 2,2 kg
kalkonbröst
Marinad:
2 dl
rödvin
1 dl
whisky
0,5 dl
kinesisk soja
3 msk
rapsolja
3 msk
färsk, riven ingefära (alt. 1 tsk torkad)
2 msk
flytande honung
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
Sås:
steksky + marinad
4 dl
crème fraiche eller vispgrädde

Så gör du

1
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg kalkonbröstet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Låt stå i kylskåp i minst två timmar.
2
Lägg det marinerade kalkonbröstet i en ugnsfast form och stek i ugn på 150°C tills innertemperaturen visar +65°C. Tag ur köttet från ugnen och låt köttet vila inlindat i aluminiumfolie tills temperaturen visar +70°C. Ös gärna kalkonbröstet några gånger under stektiden.
3
Såsen; koka upp överbliven marinad och steksky. Tillsätt crème fraiche eller grädde och smaka av med salt och svartpeppar. Vid behov red såsen.
4
Serveringstips; servera det nystekta kalkonbröstet med den krämiga såsen, ugnsstekt potatis och ångkokta grönsaker. En klick svartvinbärsgelé blir pricken över i:et.

Fler Recept

Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Turkey chili med bröd och gräddfil

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer