Foodservice

Whiskydoftande kalkongryta

Perfekt höstgryta med smak av rökig whiskey, soja och sambal oelek. Lätt, gott och smakrikt. Låt koka länge för ännu mer smak.

(24st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

600 g
kalkongrytbitar
2 tsk
dijonsenap
2 st
vitlöksklyftor
1 tsk
sambal oelek
1 msk
kinesisk soja
2 msk
rapsolja
0,5 tsk
salt
1 dl
whisky
4 dl
hönsbuljong
2 tsk
rosmarin
1 tsk
torkad grönpeppar
0,5 st
apelsin, skal + saft
pumpakärnor

Så gör du

1
Rör ihop senap, pressad vitlök, sambal oelek, soja och hälften av rapsoljan. Blanda ner grytbitarna och lägg i plastpåse. Låt marinera minst 2 timmar.
2
Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn grytbitarna – tänk på att inte ha för hög värme så att marinaden bränner vid. Krydda med salt.
3
Lägg över köttet i en gryta och tillsätt whisky, buljong, rosmarin, grönpeppar samt skal och saft av apelsinen.
4
Låt puttra ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över pumpakärnor.
5
Servera tillsammans med ex. bulgur och haricots verts.

Fler Recept

Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Rivig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer