Foodservice

Whiskydoftande kalkongryta

Perfekt höstgryta med smak av rökig whiskey, soja och sambal oelek. Lätt, gott och smakrikt. Låt koka länge för ännu mer smak.

(23st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

600 g
kalkongrytbitar
2 tsk
dijonsenap
2 st
vitlöksklyftor
1 tsk
sambal oelek
1 msk
kinesisk soja
2 msk
rapsolja
0,5 tsk
salt
1 dl
whisky
4 dl
hönsbuljong
2 tsk
rosmarin
1 tsk
torkad grönpeppar
0,5 st
apelsin, skal + saft
pumpakärnor

Så gör du

1
Rör ihop senap, pressad vitlök, sambal oelek, soja och hälften av rapsoljan. Blanda ner grytbitarna och lägg i plastpåse. Låt marinera minst 2 timmar.
2
Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn grytbitarna – tänk på att inte ha för hög värme så att marinaden bränner vid. Krydda med salt.
3
Lägg över köttet i en gryta och tillsätt whisky, buljong, rosmarin, grönpeppar samt skal och saft av apelsinen.
4
Låt puttra ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över pumpakärnor.
5
Servera tillsammans med ex. bulgur och haricots verts.

Fler Recept

Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Köttfärssås på kalkon

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer