Foodservice

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Detta recept är framtaget av Sandra Mastio, Sveriges mästerkock 2015. Supergott!

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Svår
Tid ca: 60 min

Ingredienser

1-2 st
färsk Wilmaschnitzel
2 msk
olivolja
1 msk
smör
salt
peppar
Rabarberglaze:
1 dl
muscovadosocker
1 dl
vatten
150 g
rabarber
1 st
liten rödlök
0,5 msk
ättika, 24 %
1 msk
japansk soja
0,5 tsk
svartpeppar
Fänkåls- & äppleslaw:
1 st
fänkål
1 st
syrligt äpple
1 st
liten färsk spetskål
1 dl
crème fraiche
1 dl
grekisk yoghurt
2 tsk
dijonsenap
2 tsk
äppelcidervinäger
2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
Fänkålskrutonger:
dagsgammalt bröd
olivolja & smör till stekning
lika delar flingsalt, svartpeppar och rostade fänkålsfrö

Så gör du

1
Rabarberglaze, gör så här: Koka samman socker, vatten och ättika.
2
Finhacka rabarbern och löken och lägg det i lagen. Häll även ner soya, olja och svartpeppar.
3
Låt koka på låg värme i ca 20 minuter tills allt kokat samman och sönder och bildar en trögflytande glaze.
4
Fänkåls- och äppleslaw, gör så här: Blanda crème fraiche, grekisk yoghurt, senap, vinäger, salt och peppar i en skål.
5
Hyvla äpplet och fänkålen ca 0,5 mm tjockt på en mandolin eller skär det fint med en kniv. Strimla spetskålen ca 3 mm. Blanda allt i en större skål och vänd försiktigt ner dressingen till en jämn härlig slaw.
6
Fänkålskrutonger, gör så här: Stek dagsgammalt bröd i en blandning av olivolja och smör tills det är alldeles krispigt.
7
Lyft av krutongerna på hushållspapper och pudra över en blandning av lika delar mortlat flingsalt, svartpeppar och rostade fänkålsfrön, skaka runt så kryddorna fördelas.
8
Wilmaschnitzel, gör så här: Låt köttet ligga ute en stund och komma upp till rumstemperatur.
9
Hetta upp olja och smör i en panna. Salta ena sidan av köttet och lägg ner det i pannan när smöret tystnat. Stek på medelhög värme ca 2 minuter, salta andra sidan och vänd köttet. Stek sedan ca 1 minut på varje sida, upprepa tills köttet är vackert brynt och når en innertemperatur om ca 73 grader, ta då av köttet och låt det vila i minst 10 minuter. Under den tiden kommer köttet stiga i temperatur till ca 75 grader.
10
Under tiden köttet vilar penslar du det i omgångar med rabarberglazen.
11
Skär upp köttet i ca 1 cm tjocka skivor och pensla med ytterligare glaze, servera med fänkålsslaw och krispiga krutonger.

Fler Recept

Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer