Foodservice

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Wilmaschnitzeln som är gjord på kalkonlårköttet är mör och saftig och de krispigt, gröna sojabönorna ger en härlig färgklick till denna måltid. Receptet är framtaget av Kim Nordin som är kostrådgivare. "Kalkonköttet innehåller fantastiskt mycket protein och går att variera i oändlighet, våga prova!" säger Kim.

Näringsinnehåll per portion: 550 kcal, 47 g protein, 25 g fett, 28 g kolhydrater

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

Bönsalsa
400 g
tomat
200 g
avokado
färsk koriander
400 g
sojabönor (frysta)
4 st
vitlöksklyftor
svartpeppar
2 msk
citronsaft
Zucchini
800 g
zucchini
3 tsk
smör
salt och peppar
Wilmaschnitzel
600 g
Wilmaschnitzel
4 tsk
smör
salt och peppar
Rostade pinjenötter
40 g
pinjenötter
1 tsk
smör
Tillbehör
ärtskott

Så gör du

1
Bönsalsa: Börja med bönsalsan. Skär tomat och avokado i små bitar. Hacka korianderbladen grovt. Tina upp sojabönorna.
2
Pressa vitlöksklyftorna i en skål och blanda alla ingredienserna till bönsalsan. Låt salsan stå i kylen så länge.
3
Zucchini: Skär zucchinin i rejäla skivor på längden. Hetta upp en panna med smör. Stek zucchiniskivorna på båda sidorna. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
4
Wilmaschnitzel: Hetta upp smör i en stekpanna. Stek Wilmaschnitzeln på medelvärme i ca 4-5 minuter / sida. Salta och peppra. Lägg köttet åt sidan.
5
Pinjenötter: Rosta pinjenötterna i pannan med lite smör.
6
Servering: Lägg upp zucchini, Wilmaschnitzel och bönsalsa. Toppa med rostade pinjenötter och ärtskott

Fler Recept

Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Rivig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Sydafrikansk Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Köttfärssås på kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer