Restaurang & Storhushåll

Ta tempen!

Det bästa sättet att veta när kalkonen är klar är att använda sig av en bra stektermometer. Placera den i mitten av den tjockaste delen. Låt alltid köttet vila i ca 20 minuter innan du skär upp det. Temperaturen stiger då ca 5 grader och når rätt temperatur. Köttsaften ska vara helt klar när köttet är färdigstekt.

Ovanlår: ta ut från värmekällan vid ca 70 grader. Låt vila till 75 grader

Bröst: ta ut från värmekällan vid ca 65 grader. Låt vila till 70 grader

Vinge: ta ut från värmekällan vid ca 70 grader. Låt vila till 75 grader



Läs Mer

Avbeställningsvillkor catering

Läs Mer

Så använder vi cookies

Läs Mer

Integritetspolicy

Läs Mer

Kläckeri

Läs Mer

Miljöpolicy

Läs Mer

Om oss

Läs Mer

Gruppmeny - restaurangen på Österlen

Läs Mer

Kontakt

Läs Mer

Vår värdegrund

Läs Mer

Kalkon - lätt att grilla

Läs Mer