Foodservice

Ta tempen!

Det bästa sättet att veta när kalkonen är klar är att använda sig av en bra stektermometer. Placera den i mitten av den tjockaste delen. Låt alltid köttet vila i ca 20 minuter innan du skär upp det. Temperaturen stiger då ca 5 grader och når rätt temperatur. Köttsaften ska vara helt klar när köttet är färdigstekt.

Ovanlår: ta ut från värmekällan vid ca 70 grader. Låt vila till 75 grader

Bröst: ta ut från värmekällan vid ca 65 grader. Låt vila till 70 grader

Vinge: ta ut från värmekällan vid ca 70 grader. Låt vila till 75 grader



Läs Mer

Bildbank

Läs Mer

À la carte - restaurangen på Österlen

Läs Mer

Tillagning

Läs Mer

Svensk Fågel

Läs Mer

Miljö

Läs Mer

Kalkon - lätt att grilla

Läs Mer

Styckning

Läs Mer

Slakt

Läs Mer

Vår historia

Läs Mer

Transport

Läs Mer