Foodservice

Vår historia

Ingelsta Kalkon startades av makarna Lena och Leif Jönsson som 1972 köpte gården Brukstorp utanför Smedstorp på Österlen. I början bestod uppfödningen enbart av minikalkoner. Men inriktningen ändrades när idén om att föda upp större kalkoner blev verklighet.

1984 grundades Ingelsta Kalkon AB. Idag ingår Ingelsta Kalkon i Blentagruppen AB, där även Guldfågeln AB ingår.

1989 öppnades den första butiken utanför Skåne, på Östermalm i Stockholm

1992 lanseras kalkon i svenska dagligvarubutiker

Idag har Ingelsta Kalkon två egna delikatessbutiker. En finns i Göteborg och den andra är vår gårdsbutik på Österlen.



Läs Mer

Om oss

Läs Mer

Så använder vi cookies

Läs Mer

Press

Läs Mer

Bjud på kalkonmiddag!

Läs Mer

Kläckeri

Läs Mer

Gruppmeny - restaurangen på Österlen

Läs Mer

Uppfödning

Läs Mer

Bildbank

Läs Mer

Ta tempen

Läs Mer

Kontakta Ingelstaklubben

Läs Mer