Äpple- och löklåda med kalkonkorv och senapsdressing
En klassisk rätt med en klassisk kalkonkorv som garanterat blir en favorit för hela familjen.
(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 40 min
Ingredienser
Kalkonkorven
500 g
Kung Ingels kalkonkorv
1 st
stor gul lök
2 st
äpplen
30 g
cheddarost
Senapsdressing
1,5 msk
grov senap
3 msk
grädde
2 msk
äppelcidervinäger
1 tsk
honung
Potatismos
1,2 kg
mjölig potatis
50 g
cheddarost
3 dl
mjölk
25-50 g
smör
salt och vitpeppar
Kålsallad
600 g
kål (vit-, röd- eller spetskål)
1 st
syrligt äpple
1 dl
finhackad persilja
Så gör du
1
Värm ugnen till 200 grader.
2
Rör samman senap, grädde, vinäger och honung till senapsdressingen.
3
Skär äpple och lök i halvmåne-skivor. Skär snitt i kalkonkorven och tryck ner äpple och lök varvat längs hela korven. Lägg korven i en ugnsfast
form och ringla hälften av senapsdressingen över korven. Toppa med riven cheddarost och baka i mitten av ugnen tills korven fått fin gyllenbrun färg.
4
Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av ovanför värmen en kort stund
och dra därefter kastrullen åt sidan.
5
Värm upp mjölk och smör så att smöret smälter i mjölken. Mosa potatisen med potatisstöt eller press och rör ner finriven ost och mjölk
till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och lite nymalen vitpeppar. Vill du använda elvisp går det bra, men tänk på att inte vispa för länge för då
blir det ett klistrigt mos. Späd eventuellt med mer mjölk om så önskas.
6
Strimla kålen och äpplet fint, gärna med mandolin. (Blanda gärna olika sorters kål). Blanda med resterande senapsdressing och vänd runt
med persilja. Smaka av med salt och peppar.
7
Toppa det varma moset med lite persilja och servera med kålsallad, kalkonkorv och extra senapsdressing om så önskas.
Fler Recept
Recept
Krispig nachotallrik med kalkon, svarta bönor och en lime- och kålsallad
Ingelsta Kalkon använder cookies på denna webbplats. Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies
Ingelsta Kalkon använder cookies på denna webbplats. Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera och kan inte stängas av. De installeras vanligtvis endast som svar på en handling som du utfört på webbplatsen (till exempel inställning av dina personliga säkerhetspreferenser, ifyllande av formulär etc). Du kan ställa in din webbläsare för att blockera eller varna dig om dessa cookies, men vissa delar av webbplatsen kommer då inte att fungera.
Dessa möjliggör webbplatsens ökade funktionalitet och personliga anpassning. De kan installeras av oss eller av tredje part vars tjänster vi har lagt till på våra sidor. Om du inte tillåter dessa cookies kan det hända att vissa eller alla dessa tjänster inte fungerar korrekt.
Dessa cookies tillåter oss att se besökares beteende på webbplatsen, för att mäta och förbättra prestanda på vår webbplats. Till exempel visar de oss vilka sidor som är mest respektive minst populära och hur länge besökaren stannar på varje sida i webbplatsen.
Dessa cookies kan installeras på vår webbplats av våra reklampartners. De kan användas av företag för att skapa en profil över dina intressen och visa dig relevanta annonser på andra webbplatser. De fungerar genom att unikt identifiera din webbläsare och enhet. Om du inte tillåter dessa cookies kommer du att uppleva mindre riktade annonser.