Foodservice

Äpplefylld Wilmaschnitzel

Wilmaschnitzel med syrliga äpplen och salt bacon blir inget annat än en festrätt! Ät den tillsammans med en krämig risotto med Karljohansvamp och härlig parmesanost.

(10st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

800 g
Wilmaschnitzel
1 st
äpple i tunna klyftor
8 skivor
kalkonbacon
persillade
pepparmix
salt
Karl Johansvamprisotto:
20 g
Karl Johansvamp, torkad
1 st
gul lök
2 tsk
olivolja
4 dl
avoriris
1 l
vatten
2 st
svampbuljongtärningar
2 dl
Gruyère alt. Parmesanost, riven
salt
peppar

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Dela Wilmaschnitzeln i portionsbitar och banka ut något.
3
Krydda med persillade, salt och peppar (ca 1 krm av varje sort till varje snitzel). Lägg på äppelklyftor och rulla ihop schnitzel, linda kalkonbacon runt om.
4
Bryn schnitzlarna på stekjärn och lägg sedan över dessa i en ugnsfast form.
5
Servera med Karljohansvampsrisotto och broccoli.
6
Stek i ugn ca 15 minuter.
7
Skala och hacka löken. Fräs löken i olivolja tillsammans med riset.
8
Häll i den torkade svampen och 4 dl vatten + buljongtärningar. Låt sjuda på svag värme 20-25 minuter. Tillsätt lite vatten i taget och rör om då och då.
9
När riset är mjukt tillsätt parmesanosten och smaka av med salt och peppar.

Fler Recept

Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med Ingelsta Knakare

Läs Mer
Recept

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer
Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Köttfärssås på kalkon

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer