Foodservice

Apelsinglaserade kalkonvingar

Kalkonvingar smaksatta med läcker apelsinmarinad.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 75 min

Ingredienser

4 st
kalkonvingar
1 st
apelsin, skivad
Marinad
2 st
apelsiner, saften
½ dl
soja
1 tsk
mald ingefära
1 tsk
salt
½ tsk
svartpeppar
1 tsk
socker

Så gör du

1
Lägg kalkonvingarna (tinade) i en ugnssäker form.
2
Blanda apelsinsaft, soja, ingefära, salt, peppar och socker. Pensla kalkonvingarna med blandningen. Ställ formen i kylskåp några timmar, gärna över natten.
3
Värm ugnen till 175°C och stek kalkonvingarna i ca 1 timme. Ös då och då.
4
Skär apelsinen i skivor. Lägg skivorna på vingarna 10 minuter innan de är färdiga. Pensla skivorna med stekskyn.
5
Serveringstips! Servera kalkonvingarna med ugnsbakade potatishalvor beströdda med salt och kummin.

Fler Recept

Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Svartvinbärsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Apelsingriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer