Restaurang & Storhushåll

Apelsinglaserade kalkonvingar

Kalkonvingar smaksatta med läcker apelsinmarinad.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 75 min

Ingredienser

4 st
kalkonvingar
1 st
apelsin, skivad
Marinad
2 st
apelsiner, saften
½ dl
soja
1 tsk
mald ingefära
1 tsk
salt
½ tsk
svartpeppar
1 tsk
socker

Så gör du

1
Lägg kalkonvingarna (tinade) i en ugnssäker form.
2
Blanda apelsinsaft, soja, ingefära, salt, peppar och socker. Pensla kalkonvingarna med blandningen. Ställ formen i kylskåp några timmar, gärna över natten.
3
Värm ugnen till 175°C och stek kalkonvingarna i ca 1 timme. Ös då och då.
4
Skär apelsinen i skivor. Lägg skivorna på vingarna 10 minuter innan de är färdiga. Pensla skivorna med stekskyn.
5
Serveringstips! Servera kalkonvingarna med ugnsbakade potatishalvor beströdda med salt och kummin.

Fler Recept

Recept

Panzanella med gremoladressing och grillad kalkonkorv

Läs Mer
Recept

Dubbelmarinerad kalkonbröstfilé med pommes Anna och vitlöksslungade haricot verts

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer