Restaurang & Storhushåll

Apelsinglaserade kalkonvingar

Kalkonvingar smaksatta med läcker apelsinmarinad.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 75 min

Ingredienser

4 st
kalkonvingar
1 st
apelsin, skivad
Marinad
2 st
apelsiner, saften
½ dl
soja
1 tsk
mald ingefära
1 tsk
salt
½ tsk
svartpeppar
1 tsk
socker

Så gör du

1
Lägg kalkonvingarna (tinade) i en ugnssäker form.
2
Blanda apelsinsaft, soja, ingefära, salt, peppar och socker. Pensla kalkonvingarna med blandningen. Ställ formen i kylskåp några timmar, gärna över natten.
3
Värm ugnen till 175°C och stek kalkonvingarna i ca 1 timme. Ös då och då.
4
Skär apelsinen i skivor. Lägg skivorna på vingarna 10 minuter innan de är färdiga. Pensla skivorna med stekskyn.
5
Serveringstips! Servera kalkonvingarna med ugnsbakade potatishalvor beströdda med salt och kummin.

Fler Recept

Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Ingelstasylta med syltade kantareller

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Kalkonlever i Madeirasås

Läs Mer
Recept

Sauterad kalkonlever

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Turkey chili med bröd och gräddfil

Läs Mer