Restaurang & Storhushåll

Aprikos- och whiskeyglaze

Glaze penslar man på köttet i slutet av grillningen, när man fått en bra stekyta. Pensla tunt med glazen flera gånger, men låt det gå lite tid emellan. Då kommer den söta glazen att karamelliseras och ge en lite klibbig yta med mycket smak.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 10 min

Ingredienser

1 dl
aprikosmarmelad
1 msk
äppelcidervinäger
2 msk
rapsolja
0,5 tsk
sambal oelek
1 msk
whiskey

Så gör du

1
Blanda ihop alla ingredienserna.
2
Pensla på båda sidorna av det nästan färdiggrillade köttet.
3
Tips! Byt ut aprikosmarmeladen mot apelsinmarmelad.

Fler Recept

Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med kallrökt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Krispig nachotallrik med kalkon, svarta bönor och en lime- och kålsallad

Läs Mer
Recept

Lyxig minestronesoppa med kalkonköttbullar, basilika och parmesan

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer