Foodservice

Aprikos- och whiskeyglaze

Glaze penslar man på köttet i slutet av grillningen, när man fått en bra stekyta. Pensla tunt med glazen flera gånger, men låt det gå lite tid emellan. Då kommer den söta glazen att karamelliseras och ge en lite klibbig yta med mycket smak.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 10 min

Ingredienser

1 dl
aprikosmarmelad
1 msk
äppelcidervinäger
2 msk
rapsolja
0,5 tsk
sambal oelek
1 msk
whiskey

Så gör du

1
Blanda ihop alla ingredienserna.
2
Pensla på båda sidorna av det nästan färdiggrillade köttet.
3
Tips! Byt ut aprikosmarmeladen mot apelsinmarmelad.

Fler Recept

Recept

Skogens kalkongratäng

Läs Mer
Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer