Foodservice

Aprikos- och whiskeyglaze

Glaze penslar man på köttet i slutet av grillningen, när man fått en bra stekyta. Pensla tunt med glazen flera gånger, men låt det gå lite tid emellan. Då kommer den söta glazen att karamelliseras och ge en lite klibbig yta med mycket smak.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 10 min

Ingredienser

1 dl
aprikosmarmelad
1 msk
äppelcidervinäger
2 msk
rapsolja
0,5 tsk
sambal oelek
1 msk
whiskey

Så gör du

1
Blanda ihop alla ingredienserna.
2
Pensla på båda sidorna av det nästan färdiggrillade köttet.
3
Tips! Byt ut aprikosmarmeladen mot apelsinmarmelad.

Fler Recept

Recept

Fransk kalkonpaté med portvinskokta fikon

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Sydafrikansk Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer