Restaurang & Storhushåll

Aprikos- och whiskeyglaze

Glaze penslar man på köttet i slutet av grillningen, när man fått en bra stekyta. Pensla tunt med glazen flera gånger, men låt det gå lite tid emellan. Då kommer den söta glazen att karamelliseras och ge en lite klibbig yta med mycket smak.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 10 min

Ingredienser

1 dl
aprikosmarmelad
1 msk
äppelcidervinäger
2 msk
rapsolja
0,5 tsk
sambal oelek
1 msk
whiskey

Så gör du

1
Blanda ihop alla ingredienserna.
2
Pensla på båda sidorna av det nästan färdiggrillade köttet.
3
Tips! Byt ut aprikosmarmeladen mot apelsinmarmelad.

Fler Recept

Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Kalkonquesedillas med cheddar och jalapeño

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Tacos med grillad kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Thanksgiving Shepherd's pie

Läs Mer