Foodservice

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Korven som flirtar med Asien serveras bäst med chili, vitlök, fisksås och tunt strimlad gurka.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

4 st
valfria kalkonkorvar
4 st
korvbröd
Gurksallad:
500 g
gurka
0,5 st
chili (t.ex. spansk peppar), urkärnad
2 st
vitlöksklyftor
1,5 msk
strösocker
1 st
lime, saften
3 msk
fisksås
Tillbehör:
majonnäs
sweetchilisås
rostade sesamfrön

Så gör du

1
Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnhuset.
2
Strimla gurkan fint, helst på mandolin, den grova delen av ett rivjärn funkar också, men då måste du krama ur överflödig vätska före du blanda gurkan med dressingen.
3
Hacka chilin och vitlöken fint. Rör samman med socker, limesaft och fisksås till en dressing. Blanda den finstrimlade gurkan och dressingen.
4
Grilla korven och lägg den i korvbröd. Toppa med lite majonnäs, gurksallad och sweetchilisås. Avsluta med rostade sesamfrön, servera genast.

Fler Recept

Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Enkla dressingen

Läs Mer
Recept

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Läs Mer
Recept

Kalkonkorvgryta med grekisk touch

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer