Foodservice

Biff à la Lindström på Ingelstavis

En ny variant på denna klassiska husmanskost. Mums!

(7st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
1 st
ägg
1 tsk
HP-sauce
0,5 dl
grädde
2 msk
finhackad gul lök
3 msk
kapris
1 dl
finhackade inlagda rödbetor
smör till stekning
Skysås:
4 dl
kycklingbuljong (fond + vatten)
2 msk
maizenamjöl
2 tsk
HP-sauce
1 tsk
soja
salt
peppar

Så gör du

1
Blanda färsen med salt och peppar.
2
Tillsätt ägg, HP-sauce, grädde, lök och kapris, blanda till en smidig färs.
3
Låt stå i kyla 10 minuter.
4
Blanda i rödbetorna strax före biffarna ska stekas så de inte färgar av sig för mycket.
5
Forma 4 stora eller 8 mindre biffar. Stek i smör 5-6 minuter per sida.
6
Gör skysåsen: koka upp buljongen, red av med maizena utrört i vatten och smaka av med HP-sauce, salt och peppar.
7
Servera biffarna med potatismos alternativt kokt potatis, skysås och broccoli.
8
Tips! Hacka rödbetorna ovanpå ett smörpapper på skärbrädan så är det lätt att diska efteråt!

Fler Recept

Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Ingelstasylta med syltade kantareller

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer