Foodservice

Bowl med hoisinkalkonkorv och sesamkål

Den så populära poke bowlén går självklart att göra med vår goda kalkonkorv. Här blir det med kinesiska toner som passar perfekt tillsammans med kalkon!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

3 dl
jasminris
6 dl
vatten
500 g
Kung Ingels kalkonkorv
sesamolja eller neutral olja att steka i
2 dl
hoisinsås
½ tsk
svartpeppar
salt
Picklad rödlök
1 st
stor röd lök
1 st
lime (saften)
2 krm
salt
Sesamkål
600 g
kål
1 dl
majonnäs
2 msk
japansk soja
3 tsk
sesamolja
salt och svartpeppar
Till servering
färsk koriander
rostade sesamfrön
1-2 st
salladslök

Så gör du

1
Strimla rödlöken fint och blanda med limesaft och salt. Krama gärna löken lite med handen så går picklingen snabbare. Låt stå i minst 20 minuter.
2
Skölj riset noga, lägg i en kastrull och koka upp med dubbel mängd vatten utan lock. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt riset sjuda i ca 10 minuter. Ta av riset och låt det stå täckt i ytterligare minst 10 minuter. Fluffa gärna upp riset innan servering med gaffel eller pinnar.
3
Strimla kålen fint, gärna på mandolin. Vispa samman en dressing på majonnäs, soja och sesamolja. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
4
Skär korven i skivor och stek gyllenbrun i någon tesked sesamolja och neutral olja. Slå på hoisinsås över korven och låt på svag värme sjuda i någon minut så att korven helt glaceras av hoisinsåsen. Krydda med lite salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
5
Lägg riset i fyra djupa skålar, toppa med korv i hoisinsås, sesamkål och picklad lök. Toppa med strimlad salladslök, färsk koriander och rostade sesamfrön.

Fler Recept

Recept

Kalkonlever i Madeirasås

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Juligt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Pulled turkey

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer