Foodservice

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Carbonara med en twist. Al dente linguini med nyriven parmesan, kalkonbacon och persilja. Stek svampen tillsammans med baconet och servera med nymalen peppar.

(16st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

300 g
kalkonbacon, strimlat
200 g
skogschampinjoner
olivolja
500 g
pasta, gärna linguine
2 dl
grädde
1 dl
mjölk
2 st
äggulor
0,5 tsk
svartpeppar, nymalen
70 g
parmesanost, riven
bladpersilja, finhackad
salt

Så gör du

1
Skiva champinjonerna och stek med bacon i olivolja tills både svamp och bacon fått färg. Salta och lägg undan lite av baconfräset för att toppa pastan med.
2
Koka pastan al dente i saltat vatten.
3
Rör samman grädde, mjölk, äggulor, svartpeppar, salt och det mesta av parmesanosten.
4
Blanda den varma pasta med baconfräs, gräddblandningen och hackad bladpersilja.
5
Lägg upp den krämiga pastan i portionsskålar och strö över det sista baconfräset samt ännu mer nymalen svartpeppar.
6
Servera med parmesanost på toppen.

Fler Recept

Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer