Foodservice

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Carbonara med en twist. Al dente linguini med nyriven parmesan, kalkonbacon och persilja. Stek svampen tillsammans med baconet och servera med nymalen peppar.

(17st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

300 g
kalkonbacon, strimlat
200 g
skogschampinjoner
olivolja
500 g
pasta, gärna linguine
2 dl
grädde
1 dl
mjölk
2 st
äggulor
0,5 tsk
svartpeppar, nymalen
70 g
parmesanost, riven
bladpersilja, finhackad
salt

Så gör du

1
Skiva champinjonerna och stek med bacon i olivolja tills både svamp och bacon fått färg. Salta och lägg undan lite av baconfräset för att toppa pastan med.
2
Koka pastan al dente i saltat vatten.
3
Rör samman grädde, mjölk, äggulor, svartpeppar, salt och det mesta av parmesanosten.
4
Blanda den varma pasta med baconfräs, gräddblandningen och hackad bladpersilja.
5
Lägg upp den krämiga pastan i portionsskålar och strö över det sista baconfräset samt ännu mer nymalen svartpeppar.
6
Servera med parmesanost på toppen.

Fler Recept

Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Läs Mer
Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer