Restaurang & Storhushåll

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Carbonara med en twist. Al dente linguini med nyriven parmesan, kalkonbacon och persilja. Stek svampen tillsammans med baconet och servera med nymalen peppar.

(22st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

300 g
kalkonbacon, strimlat
200 g
skogschampinjoner
olivolja
500 g
pasta, gärna linguine
2 dl
grädde
1 dl
mjölk
2 st
äggulor
0,5 tsk
svartpeppar, nymalen
70 g
parmesanost, riven
bladpersilja, finhackad
salt

Så gör du

1
Skiva champinjonerna och stek med bacon i olivolja tills både svamp och bacon fått färg. Salta och lägg undan lite av baconfräset för att toppa pastan med.
2
Koka pastan al dente i saltat vatten.
3
Rör samman grädde, mjölk, äggulor, svartpeppar, salt och det mesta av parmesanosten.
4
Blanda den varma pasta med baconfräs, gräddblandningen och hackad bladpersilja.
5
Lägg upp den krämiga pastan i portionsskålar och strö över det sista baconfräset samt ännu mer nymalen svartpeppar.
6
Servera med parmesanost på toppen.

Fler Recept

Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Mac'n cheese med Kung Ingels

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Tagliatelle med plockad kalkon, brysselkål och brödsmul

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer