Foodservice

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Carbonara med en twist. Al dente linguini med nyriven parmesan, kalkonbacon och persilja. Stek svampen tillsammans med baconet och servera med nymalen peppar.

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

300 g
kalkonbacon, strimlat
200 g
skogschampinjoner
olivolja
500 g
pasta, gärna linguine
2 dl
grädde
1 dl
mjölk
2 st
äggulor
0,5 tsk
svartpeppar, nymalen
70 g
parmesanost, riven
bladpersilja, finhackad
salt

Så gör du

1
Skiva champinjonerna och stek med bacon i olivolja tills både svamp och bacon fått färg. Salta och lägg undan lite av baconfräset för att toppa pastan med.
2
Koka pastan al dente i saltat vatten.
3
Rör samman grädde, mjölk, äggulor, svartpeppar, salt och det mesta av parmesanosten.
4
Blanda den varma pasta med baconfräs, gräddblandningen och hackad bladpersilja.
5
Lägg upp den krämiga pastan i portionsskålar och strö över det sista baconfräset samt ännu mer nymalen svartpeppar.
6
Servera med parmesanost på toppen.

Fler Recept

Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Lätt sallad med kallrökt kalkon, syltade tomater och konärtskocksmousse

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Skogens kalkongratäng

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer