Foodservice

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Carbonara med en twist. Al dente linguini med nyriven parmesan, kalkonbacon och persilja. Stek svampen tillsammans med baconet och servera med nymalen peppar.

(11st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

300 g
kalkonbacon, strimlat
200 g
skogschampinjoner
olivolja
500 g
pasta, gärna linguine
2 dl
grädde
1 dl
mjölk
2 st
äggulor
0,5 tsk
svartpeppar, nymalen
70 g
parmesanost, riven
bladpersilja, finhackad
salt

Så gör du

1
Skiva champinjonerna och stek med bacon i olivolja tills både svamp och bacon fått färg. Salta och lägg undan lite av baconfräset för att toppa pastan med.
2
Koka pastan al dente i saltat vatten.
3
Rör samman grädde, mjölk, äggulor, svartpeppar, salt och det mesta av parmesanosten.
4
Blanda den varma pasta med baconfräs, gräddblandningen och hackad bladpersilja.
5
Lägg upp den krämiga pastan i portionsskålar och strö över det sista baconfräset samt ännu mer nymalen svartpeppar.
6
Servera med parmesanost på toppen.

Fler Recept

Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Sydafrikansk Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Plommonfylld kalkonstek

Läs Mer
Recept

Enkla dressingen

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer