Foodservice

Chili con carne

En riktig god chili med kalkonfärs. Variera mängden cayennepeppar för att få mildare smak eller rejält med hetta. Och kom ihåg att koka chilin länge, så att den får riktigt mustiga smaker!

(38st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 180 min

Ingredienser

1 st
gul lök
1 st
grön paprika
4 st
vitlöksklyftor
olivolja till stekning
450 g
kalkonfärs
2,5 msk
spiskummin
1 msk
paprikapulver
2 msk
socker
1 msk
oregano
1 tsk
svartpeppar
1 tsk
kryddpeppar
1 tsk
cayennepeppar
400 g
krossade tomater
1 st
citron, pressad
400 g
vita bönor
salt

Så gör du

1
Hacka lök, paprika och vitlök.
2
Hetta upp lite olivolja i en gryta och fräs grönsakerna och kalkonfärsen. Tillsätt kryddorna, krossade tomater och citronsaft.
3
Låt grytan småputtra i någon timme, ju längre tid desto bättre resultat.
4
Tillsätt bönorna och låt de koka med den sista halvtimmen. Smaka av med salt. Önskar du mer hetta tillsätt mer cayennepeppar.
5
Tips! Servera med tortillachips och crème fraiche.

Fler Recept

Recept

Porchetta av kalkon med äppelcidersås

Läs Mer
Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Lätt sallad med kallrökt kalkon, syltade tomater och konärtskocksmousse

Läs Mer