Foodservice

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Picknicklår glacerat med chili och vitlök tillsammans med en härlig aioli och en krispig sallad. Perfekt till sommarens alla utflykter.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

600 g
picknicklår
1 st
röd chili
3 st
vitlöksklyftor
1 kvist
persilja
Aioli:
1 dl
crème fraiche
1 dl
majonnäs
2 st
vitlöksklyftor
röd chili efter smak
salt
svartpeppar
sallad till servering

Så gör du

1
Lägg picknicklåret på en stor bit aluminiumfolie.
2
Hacka chili och vitlök.
3
Snitta skinnet på låret och gnugga på chili och vitlökshacket. Lägg en kvist persilja bredvid och vik ihop foliet noggrant.
4
Lägg foliepaketet på grillen och låt grilla 30 minuter. Blanda crème fraiche och majonnäs.
5
Pressa i vitlöken och tillsätt chili efter smak och tycke. Smaka av med salt och peppar.
6
Skiva upp picknicklåret och servera med aioli och en fräsch sallad med ex. sparris, avokado, ruccola och tomater.

Fler Recept

Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Dubbelmarinerad kalkonbröstfilé med pommes Anna och vitlöksslungade haricot verts

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Bowl med hoisinkalkonkorv och sesamkål

Läs Mer
Recept

Ratatouille-gratäng med kalkonfilé, rostad vitlök och potatis

Läs Mer