Restaurang & Storhushåll

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Picknicklår glacerat med chili och vitlök tillsammans med en härlig aioli och en krispig sallad. Perfekt till sommarens alla utflykter.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

600 g
picknicklår
1 st
röd chili
3 st
vitlöksklyftor
1 kvist
persilja
Aioli:
1 dl
crème fraiche
1 dl
majonnäs
2 st
vitlöksklyftor
röd chili efter smak
salt
svartpeppar
sallad till servering

Så gör du

1
Lägg picknicklåret på en stor bit aluminiumfolie.
2
Hacka chili och vitlök.
3
Snitta skinnet på låret och gnugga på chili och vitlökshacket. Lägg en kvist persilja bredvid och vik ihop foliet noggrant.
4
Lägg foliepaketet på grillen och låt grilla 30 minuter. Blanda crème fraiche och majonnäs.
5
Pressa i vitlöken och tillsätt chili efter smak och tycke. Smaka av med salt och peppar.
6
Skiva upp picknicklåret och servera med aioli och en fräsch sallad med ex. sparris, avokado, ruccola och tomater.

Fler Recept

Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Kung Ingels kalkonkorv med rotfruksstomp

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Plåtmat med Ingelstaknakare och rökt paprika

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer