Foodservice

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Picknicklår glacerat med chili och vitlök tillsammans med en härlig aioli och en krispig sallad. Perfekt till sommarens alla utflykter.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

600 g
picknicklår
1 st
röd chili
3 st
vitlöksklyftor
1 kvist
persilja
Aioli:
1 dl
crème fraiche
1 dl
majonnäs
2 st
vitlöksklyftor
röd chili efter smak
salt
svartpeppar
sallad till servering

Så gör du

1
Lägg picknicklåret på en stor bit aluminiumfolie.
2
Hacka chili och vitlök.
3
Snitta skinnet på låret och gnugga på chili och vitlökshacket. Lägg en kvist persilja bredvid och vik ihop foliet noggrant.
4
Lägg foliepaketet på grillen och låt grilla 30 minuter. Blanda crème fraiche och majonnäs.
5
Pressa i vitlöken och tillsätt chili efter smak och tycke. Smaka av med salt och peppar.
6
Skiva upp picknicklåret och servera med aioli och en fräsch sallad med ex. sparris, avokado, ruccola och tomater.

Fler Recept

Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Sauterad kalkonlever

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer