Foodservice

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Picknicklår glacerat med chili och vitlök tillsammans med en härlig aioli och en krispig sallad. Perfekt till sommarens alla utflykter.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

600 g
picknicklår
1 st
röd chili
3 st
vitlöksklyftor
1 kvist
persilja
Aioli:
1 dl
crème fraiche
1 dl
majonnäs
2 st
vitlöksklyftor
röd chili efter smak
salt
svartpeppar
sallad till servering

Så gör du

1
Lägg picknicklåret på en stor bit aluminiumfolie.
2
Hacka chili och vitlök.
3
Snitta skinnet på låret och gnugga på chili och vitlökshacket. Lägg en kvist persilja bredvid och vik ihop foliet noggrant.
4
Lägg foliepaketet på grillen och låt grilla 30 minuter. Blanda crème fraiche och majonnäs.
5
Pressa i vitlöken och tillsätt chili efter smak och tycke. Smaka av med salt och peppar.
6
Skiva upp picknicklåret och servera med aioli och en fräsch sallad med ex. sparris, avokado, ruccola och tomater.

Fler Recept

Recept

Tacogratäng med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Apelsinmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonlever i Madeirasås

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer