Restaurang & Storhushåll

Dragonkalkon

Ett gott recept framtaget av stjärnkocken Mischa Billing.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Svår
Tid ca: 90 min

Ingredienser

Ingredienser till buljongkoket:
1 st
färskt kalkonovanlår med ben
1 st
knippe färsk dragon eller 1,5 msk torkad
2 dl
torrt vitt vin
2 st
gula lökar
2 st
morötter
3 st
lagerblad
10 st
vitpepparkorn
salt
Ingredienser till såsen:
0,5 l
reducerad buljong från koket
2,5 dl
vispgrädde
2 dl
crème fraiche
3 st
morötter
2 st
palsternackor
3 st
salladslökar
1 -2 msk
vitvinsvinäger
1,5 msk
dijonsenap
1 knippe
färsk dragon
salt
vitpeppar
Till servering:
Kokt potatis eller kokt ris
Ett stort uppläggningsfat som värmts

Så gör du

1
Buljongkok gör så här: Skölj kalkonlåret och lägg det i grytan. Fyll upp med vatten så att låret täcks. Koka upp.
2
Under tiden som vattnet kokar upp skala och skär klyftor av löken. Skala och skär bitar av morötterna.
3
När vattnet kokat upp skumma av noggrant. Tillsätt därefter lök, morötter, vin och kryddorna. Räkna ½ tsk salt per liter vatten, smaka av när buljongen är reducerad.
4
Grönsakerna, gör så här: Skala och skär morötterna och palsternackorna i stavar. Ansa och dela salladslökarna.
5
Koka grönsakerna nätt och jämnt mjuka i buljongen från koket.
6
Önskas potatis till rätten, skiva 4 potatisar och låt även de koka mjuka.
7
Ta upp grönsakerna och håll dem varma.
8
Såsen, gör så här: Reducera kalkonbuljongen till ½ liter. Sila och häll över i ren gryta. Tillsätt grädde, senap och crème fraiche.
9
Koka ihop. Smaka av till önskad syrlighet med vinäger. Smaka av om det behövs mer salt och vitpeppar.
10
Uppläggning, gör så här: Ta bort skinnet och släng. Skär loss kalkonköttet från låret i lagom stora bitar.
11
Lägg bitarna tillsammans med grönsakerna på det varma fatet. Ringla över såsen.
12
Avsluta med att dekorera med färska dragonblad. Servera.

Fler Recept

Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med Ingelsta Knakare

Läs Mer
Recept

Krispig & het asiatisk sallad

Läs Mer
Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer