Foodservice

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Mjuka smaker med ricotta och färskost tillsammans med soltorkade tomater, citron och vitlök. Linda in kalkonen i kalkonbacon för en härlig sälta och servera med färsk sparrissallad.

(19st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

ca 600 g
kalkonbröstfilé
4 st
soltorkade tomater
0,5 sr
citron
2 msk
ricottaost
2 msk
färskost
2 st
vitlöksklyftor, pressade
200 g
kalkonbacon
färsk basilika
salt
peppar

Så gör du

1
Hacka soltorkade tomater och basilikablad och lägg i en skål. Tillsätt rivet citronzest, ricottaost, färskost och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
2
Skär ett snitt i kalkonfilén.
3
Fyll filén med ostblandningen och linda kalkonbacon runt varje filé. Stek filén i lite matfett i en stekpanna i ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C.
4
Servera med en färsk sparrissallad.

Fler Recept

Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Turkey chili med bröd och gräddfil

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Läs Mer
Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer