Foodservice

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Mjuka smaker med ricotta och färskost tillsammans med soltorkade tomater, citron och vitlök. Linda in kalkonen i kalkonbacon för en härlig sälta och servera med färsk sparrissallad.

(12st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

ca 600 g
kalkonbröstfilé
4 st
soltorkade tomater
0,5 sr
citron
2 msk
ricottaost
2 msk
färskost
2 st
vitlöksklyftor, pressade
200 g
kalkonbacon
färsk basilika
salt
peppar

Så gör du

1
Hacka soltorkade tomater och basilikablad och lägg i en skål. Tillsätt rivet citronzest, ricottaost, färskost och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
2
Skär ett snitt i kalkonfilén.
3
Fyll filén med ostblandningen och linda kalkonbacon runt varje filé. Stek filén i lite matfett i en stekpanna i ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C.
4
Servera med en färsk sparrissallad.

Fler Recept

Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Lätt sallad med kallrökt kalkon, syltade tomater och konärtskocksmousse

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer