Foodservice

Familjens godaste kalkonbolognese

Kalkonbolognese med bacon och rödvin. Servera med färsk pasta till. Krydda med färskmalen svartpeppar och toppa med lagrad parmesan. Smaskens!

(20st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

450 g
kalkonfärs
150 g
kalkonbacon, strimlad
2 msk
olivolja
1 st
stor gul lök, finhackad
2 st
vitlöksklyftor, finhackade
1 st
stor morot, hackad
1 burk
konserverade körsbärstomater
2 msk
tomatpuré
1,5 dl
rödvin
1,5 dl
hönsbuljong
1 kruka
färsk basilika
salt
svartpeppar
Till servering:
1 st
avokado
spaghetti eller annan pasta
riven parmesanost

Så gör du

1
Hetta upp en stekpanna eller stekgryta med olivolja och bryn kalkonfärs och bacon. Tillsätt lök, vitlök och hackad morot och låt detta fräsa med tills löken är mjuk.
2
Tillsätt övriga ingredienser. Krydda med salt och peppar och låt koka samman i minst 30 min utan lock. Rör om då och då under tiden.
3
Smaka av bolognesen med salt och svartpeppar och vänd ner hackad basilika.
4
Servera till nykokt pasta med hackad avokado och riven parmesan på toppen.

Fler Recept

Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer