Foodservice

Familjens godaste kalkonbolognese

Kalkonbolognese med bacon och rödvin. Servera med färsk pasta till. Krydda med färskmalen svartpeppar och toppa med lagrad parmesan. Smaskens!

(45st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

450 g
kalkonfärs
150 g
kalkonbacon, strimlad
2 msk
olivolja
1 st
stor gul lök, finhackad
2 st
vitlöksklyftor, finhackade
1 st
stor morot, hackad
1 burk
konserverade körsbärstomater
2 msk
tomatpuré
1,5 dl
rödvin
1,5 dl
hönsbuljong
1 kruka
färsk basilika
salt
svartpeppar
Till servering:
1 st
avokado
spaghetti eller annan pasta
riven parmesanost

Så gör du

1
Hetta upp en stekpanna eller stekgryta med olivolja och bryn kalkonfärs och bacon. Tillsätt lök, vitlök och hackad morot och låt detta fräsa med tills löken är mjuk.
2
Tillsätt övriga ingredienser. Krydda med salt och peppar och låt koka samman i minst 30 min utan lock. Rör om då och då under tiden.
3
Smaka av bolognesen med salt och svartpeppar och vänd ner hackad basilika.
4
Servera till nykokt pasta med hackad avokado och riven parmesan på toppen.

Fler Recept

Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Juligt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer