Foodservice

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Det är festligt att bjuda på helstekt kalkon och dessutom praktisk när man är många. Dessutom är det enklare att laga än du tror.

(15st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Svår
Tid ca: 150 min

Ingredienser

Kalkonen
1 st
hel kalkon ca 4,5 kg, tinad eller färsk
2 msk
smält smör
1 tsk
kinesisk soja
salt & peppar
6 st
färska fikon, hackade
1 dl
valnötter, grovhackade
Sås
3 dl
steksky + ev. kycklingfond
2 msk
vetemjöl
3 dl
grädde

Så gör du

1
Sätt ugnen på 175°C.
2
Blanda smält smör, soja, salt och peppar och pensla det på kalkonen.
3
Blanda fikonen och valnötterna och fyll halshålet på kalkonen med blandningen.Ställ in kalkonen i ugnen.
4
Stek tills stektermometern visar +70°C.
5
Häll skyn från den stekta kalkonen i en kastrull. Koka upp tillsammans med mjölet under vispning. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
6
Tips! Servera kalkonen med hasselbackspotatis och brysselkål.

Fler Recept

Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Lätt sallad med kallrökt kalkon, syltade tomater och konärtskocksmousse

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Enkla dressingen

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer