Foodservice

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Det är festligt att bjuda på helstekt kalkon och dessutom praktisk när man är många. Dessutom är det enklare att laga än du tror.

(25st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Svår
Tid ca: 150 min

Ingredienser

Kalkonen
1 st
hel kalkon ca 4,5 kg, tinad eller färsk
2 msk
smält smör
1 tsk
kinesisk soja
salt & peppar
6 st
färska fikon, hackade
1 dl
valnötter, grovhackade
Sås
3 dl
steksky + ev. kycklingfond
2 msk
vetemjöl
3 dl
grädde

Så gör du

1
Sätt ugnen på 175°C.
2
Blanda smält smör, soja, salt och peppar och pensla det på kalkonen.
3
Blanda fikonen och valnötterna och fyll halshålet på kalkonen med blandningen.Ställ in kalkonen i ugnen.
4
Stek tills stektermometern visar +70°C.
5
Häll skyn från den stekta kalkonen i en kastrull. Koka upp tillsammans med mjölet under vispning. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
6
Tips! Servera kalkonen med hasselbackspotatis och brysselkål.

Fler Recept

Recept

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Honungsglaze

Läs Mer
Recept

Tacogratäng med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Krispig nachotallrik med kalkon, svarta bönor och en lime- och kålsallad

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer