Restaurang & Storhushåll

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Det är festligt att bjuda på helstekt kalkon och dessutom praktisk när man är många. Dessutom är det enklare att laga än du tror.

(27st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Svår
Tid ca: 150 min

Ingredienser

Kalkonen
1 st
hel kalkon ca 4,5 kg, tinad eller färsk
2 msk
smält smör
1 tsk
kinesisk soja
salt & peppar
6 st
färska fikon, hackade
1 dl
valnötter, grovhackade
Sås
3 dl
steksky + ev. kycklingfond
2 msk
vetemjöl
3 dl
grädde

Så gör du

1
Sätt ugnen på 175°C.
2
Blanda smält smör, soja, salt och peppar och pensla det på kalkonen.
3
Blanda fikonen och valnötterna och fyll halshålet på kalkonen med blandningen.Ställ in kalkonen i ugnen.
4
Stek tills stektermometern visar +70°C.
5
Häll skyn från den stekta kalkonen i en kastrull. Koka upp tillsammans med mjölet under vispning. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
6
Tips! Servera kalkonen med hasselbackspotatis och brysselkål.

Fler Recept

Recept

Kalkonlevermousse

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Tagliatelle med plockad kalkon, brysselkål och brödsmul

Läs Mer
Recept

Favoritrub med rökt paprika & fänkålsfrön

Läs Mer
Recept

Svartvinbärsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Grillad Wilmaschnitzel med matig tomatsallad & tahinidressing

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer