Foodservice

Flygande Jacob med kalkon

Flygande Jacob är en klassisk kycklingrätt. Upphovsmannen, Ove Jacobsson, var verksam inom flygfrakt och receptet publicerades första gången 1976. Nu har vi gjort en god variant med kalkonkött istället.

(3st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 50 min

Ingredienser

800 g
kalkonschnitzel, marinerad eller färsk
1 msk
smör- och rapsolja
2-3 st
bananer
1,5 dl
jordnötter
3 dl
mellangrädde, vispbar
3 msk
chilisås
1 tsk
grillkrydda
salt
peppar
ris och sallad till servering

Så gör du

1
Sätt ugnen på 225 grader. Stek kalkonschnitzlarna i matfett i en stekpanna. Krydda.
2
Skär i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form.
3
Skala och skiva bananerna och lägg dem ovanpå schnitzlarna.
4
Strö på jordnötterna.
5
Vispa grädden och smaksätt med chilisås, bred överst i formen.
6
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
7
Sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 20 minuter, passa så att det inte bränns.
8
Servera med ris och en sallad.

Fler Recept

Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer
Recept

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer