Foodservice

Flygande Jakob på indonesiskt vis

En klassiker med en ny twist!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

600 g
kalkonbröstschnitzel
3 dl
vispgrädde
200 g
äppelchutney
2 tsk
sambal oelek
3 msk
chilisås (tomatbaserad)
1 dl
vatten
1 msk
kinesisk soja
1 dl
kokosflingor
2 st
bananer
2 dl
cashewnötter
1 st
färsk ananas
4 port
kokt jasminris

Så gör du

1
Värm ugnen till 200°C.
2
Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna.
3
Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna.
4
Dela schnitzlarna och lägg bitarna i en ugnsfast form. Blanda grädde, hälften av äppelchutneyn, sambal oelek, chilisås, vatten och soja. Häll såsen i formen över köttet. Grädda i ugnen i ca 20-30 minuter, tills köttet är genomstekt.
5
Skiva bananen och rulla skivorna i den rostade kokosen.
6
Servera med kokt jasminris, rostade cashewnötter, äppelchutney och färsk ananas.

Fler Recept

Recept

Kung Ingels kalkonkorv med rotfruksstomp

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Klämburgare med kalkon

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer