Foodservice

Flygande Jakob på indonesiskt vis

En klassiker med en ny twist!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

600 g
kalkonbröstschnitzel
3 dl
vispgrädde
200 g
äppelchutney
2 tsk
sambal oelek
3 msk
chilisås (tomatbaserad)
1 dl
vatten
1 msk
kinesisk soja
1 dl
kokosflingor
2 st
bananer
2 dl
cashewnötter
1 st
färsk ananas
4 port
kokt jasminris

Så gör du

1
Värm ugnen till 200°C.
2
Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna.
3
Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna.
4
Dela schnitzlarna och lägg bitarna i en ugnsfast form. Blanda grädde, hälften av äppelchutneyn, sambal oelek, chilisås, vatten och soja. Häll såsen i formen över köttet. Grädda i ugnen i ca 20-30 minuter, tills köttet är genomstekt.
5
Skiva bananen och rulla skivorna i den rostade kokosen.
6
Servera med kokt jasminris, rostade cashewnötter, äppelchutney och färsk ananas.

Fler Recept

Recept

Köttfärssås på kalkon

Läs Mer
Recept

Apelsinmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Enkla dressingen

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer