Restaurang & Storhushåll

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Fredagsmys med familjen efter en hektisk arbetsvecka? Eller en matigare lunch på stående fot? Rätten passar till många tillfällen.

(13st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

450 g
kalkonstrimlor
1,5 msk
olivolja
1 st
pressad vitlöksklyfta
1 msk
oregano
salt
peppar
0,5 msk
färskpressad citronsaft
4 - 8 st
pitabröd
150 g
fårost
2 st
tunt skivade tomater
1 st
tunt skivad rödlök
0,5 st
skivad gurka
4 - 8 st
fefferoni
1 dl
tjock yoghurt

Så gör du

1
Hetta upp oljan i en stekpanna. Häll i kalkonstrimlorna, vitlöken och hälften av oreganon. Salta och peppra efter smak.
2
Fräs sedan allt på medelhög värme i ca 15 minuter eller tills strimlorna har fått en lätt brynt, knaprig yta. Häll i den resterande oreganon och citronsaften.
3
Värm pitabröden i ugnen enligt förpackningens anvisningar.
4
Fyll pitabröden sedan med de frästa kalkonstrimlorna, tomat, rödlök, gurka, fefferoni och toppa med den tjocka yoghurten.

Fler Recept

Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Pulled turkey

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Lyxig minestronesoppa med kalkonköttbullar, basilika och parmesan

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer