Foodservice

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Fredagsmys med familjen efter en hektisk arbetsvecka? Eller en matigare lunch på stående fot? Rätten passar till många tillfällen.

(12st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

450 g
kalkonstrimlor
1,5 msk
olivolja
1 st
pressad vitlöksklyfta
1 msk
oregano
salt
peppar
0,5 msk
färskpressad citronsaft
4 - 8 st
pitabröd
150 g
fårost
2 st
tunt skivade tomater
1 st
tunt skivad rödlök
0,5 st
skivad gurka
4 - 8 st
fefferoni
1 dl
tjock yoghurt

Så gör du

1
Hetta upp oljan i en stekpanna. Häll i kalkonstrimlorna, vitlöken och hälften av oreganon. Salta och peppra efter smak.
2
Fräs sedan allt på medelhög värme i ca 15 minuter eller tills strimlorna har fått en lätt brynt, knaprig yta. Häll i den resterande oreganon och citronsaften.
3
Värm pitabröden i ugnen enligt förpackningens anvisningar.
4
Fyll pitabröden sedan med de frästa kalkonstrimlorna, tomat, rödlök, gurka, fefferoni och toppa med den tjocka yoghurten.

Fler Recept

Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Pinnfärs med fetaostsås

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Svartvinbärsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Sauterad kalkonlever

Läs Mer
Recept

Kung Ingels kalkonkorv med rotfruksstomp

Läs Mer
Recept

Plommonfylld kalkonstek

Läs Mer
Recept

Kalkonlever i Madeirasås

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer