Foodservice

Fransk kalkonpaté med portvinskokta fikon

Vår goda franska kalkonpaté har en god smak av kalkonlever, vitlök och pumpakärnor som harmoniserar bra med smakerna från det söta fikonet. Fikonen kan med fördel kokas någon dag innan servering.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Portvinskokta fikon
½ st
rödlök
1 msk
smör
½ dl
råsocker
1 dl
balsamvinäger
2 dl
portvin
4 st
färska fikon
1 krm
salt
½ krm
svartpeppar
200 g
Fransk kalkonpaté
4 skivor
rågbröd
ruccolasallad

Så gör du

1
Skala och finhacka rödlöken, bryn den i smöret. Tllsätt sockret och låt löken bli karamelliserad. Häll i balsamvinäger och portvin.
2
Dela fikonen i halvor och lägg dessa i lagen. Låt sjuda ca 10 minuter, tag upp fikonen och koka ihop lagen till en trögflytande sås i ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt fikonen svalna i lagen.
3
Arrangera rågbröd, kalkonpaté och portvinskokta fikon på en tallrik, ringla över sås och servera med ruccolasallad.

Fler Recept

Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Kalkonrisotto

Läs Mer
Recept

Kalkonklämma med krämig rotfruktssallad

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer