Restaurang & Storhushåll

Fransk kalkonpaté med portvinskokta fikon

Vår goda franska kalkonpaté har en god smak av kalkonlever, vitlök och pumpakärnor som harmoniserar bra med smakerna från det söta fikonet. Fikonen kan med fördel kokas någon dag innan servering.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Portvinskokta fikon
½ st
rödlök
1 msk
smör
½ dl
råsocker
1 dl
balsamvinäger
2 dl
portvin
4 st
färska fikon
1 krm
salt
½ krm
svartpeppar
200 g
Fransk kalkonpaté
4 skivor
rågbröd
ruccolasallad

Så gör du

1
Skala och finhacka rödlöken, bryn den i smöret. Tllsätt sockret och låt löken bli karamelliserad. Häll i balsamvinäger och portvin.
2
Dela fikonen i halvor och lägg dessa i lagen. Låt sjuda ca 10 minuter, tag upp fikonen och koka ihop lagen till en trögflytande sås i ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt fikonen svalna i lagen.
3
Arrangera rågbröd, kalkonpaté och portvinskokta fikon på en tallrik, ringla över sås och servera med ruccolasallad.

Fler Recept

Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Kryddig pumpapaj

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Pulled turkey

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer