Foodservice

Kalkonlårstek fylld med dadlar och kalkonbacon

Denna kalkonlårstek får god smak från de söta dadlar, salta bacon och nötiga pumpafrön

(25st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

1 st
kalkonlårstek, ca 600 g
100 g
kalkonbacon
7 st
dadlar
½ dl
pumpakärnor
1 st
vitlöksklyfta
salt & peppar

Så gör du

1
Sätt ugnen på 150°C. Hacka kalkonbacon och fräs i lite olja. Skär dadlar i mindre bitar och hacka pumpakärnorna fint. Blanda samman och pressa i vitlök, krydda med salt och peppar.
2
Tryck in fyllningen i mitten av steken.
3
Pensla en ugnsfast form och lägg i steken. Ställ in formen i ugnen och stek tills köttet når en temperatur på 75°C. Ta ut och låt vila under folie.
4
Ta bort nätet och skär i skivor. Servera gärna med ugnsstekt potatis och brysselkål.
5
TIPS! Vill du ha sås till så häll grädde i den varma, ugnsfasta formen. Vispa runt så att alla smaker släpper. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp. Smaksätt med soja och whisky. Smaka av med salt och peppar.

Fler Recept

Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Kalkonkorvgryta med grekisk touch

Läs Mer
Recept

Bowl med hoisinkalkonkorv och sesamkål

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Lyxig minestronesoppa med kalkonköttbullar, basilika och parmesan

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer