Foodservice

Kalkonlårstek fylld med dadlar och kalkonbacon

Denna kalkonlårstek får god smak från de söta dadlar, salta bacon och nötiga pumpafrön

(21st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

1 st
kalkonlårstek, ca 600 g
100 g
kalkonbacon
7 st
dadlar
½ dl
pumpakärnor
1 st
vitlöksklyfta
salt & peppar

Så gör du

1
Sätt ugnen på 150°C. Hacka kalkonbacon och fräs i lite olja. Skär dadlar i mindre bitar och hacka pumpakärnorna fint. Blanda samman och pressa i vitlök, krydda med salt och peppar.
2
Tryck in fyllningen i mitten av steken.
3
Pensla en ugnsfast form och lägg i steken. Ställ in formen i ugnen och stek tills köttet når en temperatur på 75°C. Ta ut och låt vila under folie.
4
Ta bort nätet och skär i skivor. Servera gärna med ugnsstekt potatis och brysselkål.
5
TIPS! Vill du ha sås till så häll grädde i den varma, ugnsfasta formen. Vispa runt så att alla smaker släpper. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp. Smaksätt med soja och whisky. Smaka av med salt och peppar.

Fler Recept

Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Pulled turkey

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Apelsinmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer