Foodservice

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Getostfyllda kalkonbiffar med vitlök och timjan, serveras med tunt skivad sötpotatis med färskpressad citron och smör. Tillagas enkelt i ugn.

(13st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Sötpotatis:
700 g
tunt skivad sötpotatis
2 msk
smör
2 msk
färskpressad citronsaft
0,5 st
kruka färsk timjan
Kalkonfärsbiffar:
500 g
kalkonfärs
1 st
pressad vitlöksklyfta
1 tsk
timjan
150 g
getost
150 g
tunt skivad vårlök
salt
peppar
olivolja
Sallad:
400 g
zucchini
1 msk
olivolja
2 msk
rödvinsvinäger
salt
peppar

Så gör du

1
Koka sötpotatisen tills de är ”al dente”, ca 15 minuter.
2
Häll av vattnet men låt potatisen vara kvar. Sätt tillbaka kastrullen på spisen.
3
Smält smöret och häll över sötpotatisen. Tillsätt timjan. Häll i citronsaften. Salta och peppra.
4
Bland färsen med kryddorna. Smula i getosten. Salta och peppra.
5
Forma färsen till lagom stora biffar och stek dem på medelhög värme i olja. Häll vårlöken över biffarna.
6
Hyvla zucchinin i långa tunna remsor med hjälp av en osthyvel. Vänd ned i oljan och vinägern, krydda

Fler Recept

Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer