Foodservice

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Getostfyllda kalkonbiffar med vitlök och timjan, serveras med tunt skivad sötpotatis med färskpressad citron och smör. Tillagas enkelt i ugn.

(21st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Sötpotatis:
700 g
tunt skivad sötpotatis
2 msk
smör
2 msk
färskpressad citronsaft
0,5 st
kruka färsk timjan
Kalkonfärsbiffar:
500 g
kalkonfärs
1 st
pressad vitlöksklyfta
1 tsk
timjan
150 g
getost
150 g
tunt skivad vårlök
salt
peppar
olivolja
Sallad:
400 g
zucchini
1 msk
olivolja
2 msk
rödvinsvinäger
salt
peppar

Så gör du

1
Koka sötpotatisen tills de är ”al dente”, ca 15 minuter.
2
Häll av vattnet men låt potatisen vara kvar. Sätt tillbaka kastrullen på spisen.
3
Smält smöret och häll över sötpotatisen. Tillsätt timjan. Häll i citronsaften. Salta och peppra.
4
Bland färsen med kryddorna. Smula i getosten. Salta och peppra.
5
Forma färsen till lagom stora biffar och stek dem på medelhög värme i olja. Häll vårlöken över biffarna.
6
Hyvla zucchinin i långa tunna remsor med hjälp av en osthyvel. Vänd ned i oljan och vinägern, krydda

Fler Recept

Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med extrarökt kalkonbröst & färska fikon

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Fransk kalkonpaté med portvinskokta fikon

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Turkey chili med bröd och gräddfil

Läs Mer