Foodservice

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Överraska med en blåbärssås! Såsen tillsammans med den krämig gräddädelosten bjuder på en spännande smakresa.

(41st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

Tunnskivad kalkonfilé
ca 480 g
tunnskivad kalkonfilé
140 g
gräddädelost
½ dl
grädde
2 st
ägg
2 dl
vetemjöl
2 dl
panko
salt & peppar
smör & rapsolja till stekning
Hasselbackspotatis
8 st
medelstora potatisar
125 g
smör
1 msk
ströbröd
salt & peppar
Blåbärssås
2,5 dl
rödvin
2 dl
blåbärssylt
2 msk
balsamvinäger
1 st
buljongtärning
250 g
smör
150 g
blåbär, stora

Så gör du

1
Tunnskivad kalkonfile: Tag den rumstempererade gräddädelosten och rör ut den med grädden så att den blir bredbar. Bred blandningen över den tunnskivade kalkonfilén och vik sedan den dubbel.
2
Vänd sedan den tunnskivade kalkonfilén i vetemjöl, sedan i ägg och till sist i panko. Ställ dem i kylen tills det är dags att steka dem.
3
Tag ut köttet ur kylen och stek det gyllenbrunt i rikligt med smör och rasolja. Servera genast.
4
Hasselbackspotatis: Värm ugnen till 225°C.
5
Skala potatisen och skiva den i tunna skivor, så att de håller ihop i botten. Lägg potatisen i en ugnsform med skårorna uppåt.
6
Hyvla smöret med en osthyvel. Lägg en skiva smör på varje potatis. Krydda med salt och peppar. Toppa med ströbröd.
7
Baka i ugnen tills potatisen känns mjuk och har fått fin färg. Ös potatisen då och då under tillagningen.
8
Blåbärssås: Blanda rödvin, blåbärssylt, balsamvinäger, buljongtärning och svartpeppar i en kastrull. Koka ner till hälften av mängden.
9
Stäng av värmen på spisen och rör sedan ner smöret. Smaka av med salt och peppar.

Fler Recept

Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med kallrökt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Läs Mer
Recept

Spenatsoppa med korv

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer