Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås
Överraska med en blåbärssås! Såsen tillsammans med den krämig gräddädelosten bjuder på en spännande smakresa.
(41st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min
Ingredienser
Tunnskivad kalkonfilé
ca 480 g
tunnskivad kalkonfilé
140 g
gräddädelost
½ dl
grädde
2 st
ägg
2 dl
vetemjöl
2 dl
panko
salt & peppar
smör & rapsolja till stekning
Hasselbackspotatis
8 st
medelstora potatisar
125 g
smör
1 msk
ströbröd
salt & peppar
Blåbärssås
2,5 dl
rödvin
2 dl
blåbärssylt
2 msk
balsamvinäger
1 st
buljongtärning
250 g
smör
150 g
blåbär, stora
Så gör du
1
Tunnskivad kalkonfile:
Tag den rumstempererade gräddädelosten och rör ut den med grädden så att den blir bredbar. Bred blandningen över den tunnskivade kalkonfilén och vik sedan den dubbel.
2
Vänd sedan den tunnskivade kalkonfilén i vetemjöl, sedan i ägg och till sist i panko. Ställ dem i kylen tills det är dags att steka dem.
3
Tag ut köttet ur kylen och stek det gyllenbrunt i rikligt med smör och rasolja. Servera genast.
4
Hasselbackspotatis:
Värm ugnen till 225°C.
5
Skala potatisen och skiva den i tunna skivor, så att de håller ihop i botten. Lägg potatisen i en ugnsform med skårorna uppåt.
6
Hyvla smöret med en osthyvel. Lägg en skiva smör på varje potatis. Krydda med salt och peppar. Toppa med ströbröd.
7
Baka i ugnen tills potatisen känns mjuk och har fått fin färg. Ös potatisen då och då under tillagningen.
8
Blåbärssås:
Blanda rödvin, blåbärssylt, balsamvinäger, buljongtärning och svartpeppar i en kastrull. Koka ner till hälften av mängden.
9
Stäng av värmen på spisen och rör sedan ner smöret. Smaka av med salt och peppar.
Ingelsta Kalkon använder cookies på denna webbplats. Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies
Ingelsta Kalkon använder cookies på denna webbplats. Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera och kan inte stängas av. De installeras vanligtvis endast som svar på en handling som du utfört på webbplatsen (till exempel inställning av dina personliga säkerhetspreferenser, ifyllande av formulär etc). Du kan ställa in din webbläsare för att blockera eller varna dig om dessa cookies, men vissa delar av webbplatsen kommer då inte att fungera.
Dessa möjliggör webbplatsens ökade funktionalitet och personliga anpassning. De kan installeras av oss eller av tredje part vars tjänster vi har lagt till på våra sidor. Om du inte tillåter dessa cookies kan det hända att vissa eller alla dessa tjänster inte fungerar korrekt.
Dessa cookies tillåter oss att se besökares beteende på webbplatsen, för att mäta och förbättra prestanda på vår webbplats. Till exempel visar de oss vilka sidor som är mest respektive minst populära och hur länge besökaren stannar på varje sida i webbplatsen.
Dessa cookies kan installeras på vår webbplats av våra reklampartners. De kan användas av företag för att skapa en profil över dina intressen och visa dig relevanta annonser på andra webbplatser. De fungerar genom att unikt identifiera din webbläsare och enhet. Om du inte tillåter dessa cookies kommer du att uppleva mindre riktade annonser.