Foodservice

Grillad fänkål med kalkonbacon

Genom att grilla fänkålen får man fram en riktigt mild och god smak. Passar utmärkt som en lättare kvällsmåltid en ljummen sommarkväll.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

2 st
fänkål
rapsolja
300 g
halloumi
12 skivor
kalkonbacon
1 dl
svarta oliver
½ st
gul lök
½ kruka
mynta
1 st
citron, finrivet skal
salt
svartpeppar

Så gör du

1
Skiva fänkålen i ½ cm tunna skivor. Pensla med olja och grilla på medelvärme på grillen eller i grillpanna några minuter på varje sida. Lägg upp på ett stort fat. Salta och peppra.
2
Skiva halloumin i cm-tjocka skivor och pensla med olja. Grilla ett par minuter på varje sida. Lägg upp på fatet.
3
Strimla och stek kalkonbaconet. Strö bacon, oliver och tunt skivad lök över halloumin.
4
Garnera med nyplockade myntablad och rivet citronskal.

Fler Recept

Recept

Spenatsoppa med korv

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Saltrostade mandlar

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Köttfärssås på kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Plommonfylld kalkonstek

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer