Restaurang & Storhushåll

Grillad fänkål med kalkonbacon

Genom att grilla fänkålen får man fram en riktigt mild och god smak. Passar utmärkt som en lättare kvällsmåltid en ljummen sommarkväll.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

2 st
fänkål
rapsolja
300 g
halloumi
12 skivor
kalkonbacon
1 dl
svarta oliver
½ st
gul lök
½ kruka
mynta
1 st
citron, finrivet skal
salt
svartpeppar

Så gör du

1
Skiva fänkålen i ½ cm tunna skivor. Pensla med olja och grilla på medelvärme på grillen eller i grillpanna några minuter på varje sida. Lägg upp på ett stort fat. Salta och peppra.
2
Skiva halloumin i cm-tjocka skivor och pensla med olja. Grilla ett par minuter på varje sida. Lägg upp på fatet.
3
Strimla och stek kalkonbaconet. Strö bacon, oliver och tunt skivad lök över halloumin.
4
Garnera med nyplockade myntablad och rivet citronskal.

Fler Recept

Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Hoisin- & körsbärsglaze

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Plåtmat med Ingelstaknakare och rökt paprika

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Ugnspannkaka med kalkonbacon och rostade rotfrukter

Läs Mer