Restaurang & Storhushåll

Grillad sparris med Ingelstabacon

Finns det något godare än färsk sparris? Njut av Ingelstabacon, färska kryddor och dessa läckra primörer.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 15 min

Ingredienser

20 st
skivor Ingelstabacon
20 st
färska, gröna sparrisar
1 msk
matolja
200 g
färskost typ Philadelphia
2 msk
färska örter, ex. timjan, mynta och gräslök
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
mjölk
salt
peppar
Tomatsallad:
4 st
tomater
1 msk
olivolja
1 msk
balsamicovinäger

Så gör du

1
Grilla sparrisen i grillpanna i cirka 4-5 minuter.
2
Strimla baconet och knaperstek det i oljan.
3
Hacka örterna och rör ut dem i färskosten ock pressa i vitlöken, blanda till en kräm.
4
Tillsätt eventuellt lite mjölk för att få en lösare konsistens. Salta och peppra efter smak.
5
Servera den grillade sparrisen med kalkonbacon, örtkräm och gärna en tomatsallad, med balsamico och olivolja.

Fler Recept

Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Lätt sallad med kallrökt kalkon, syltade tomater och konärtskocksmousse

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Krispig sallad med blåmögeldressing, rostade rotfrukter och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Kalkonlever i Madeirasås

Läs Mer