Foodservice

Grillad sparris med Ingelstabacon

Finns det något godare än färsk sparris? Njut av Ingelstabacon, färska kryddor och dessa läckra primörer.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 15 min

Ingredienser

20 st
skivor Ingelstabacon
20 st
färska, gröna sparrisar
1 msk
matolja
200 g
färskost typ Philadelphia
2 msk
färska örter, ex. timjan, mynta och gräslök
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
mjölk
salt
peppar
Tomatsallad:
4 st
tomater
1 msk
olivolja
1 msk
balsamicovinäger

Så gör du

1
Grilla sparrisen i grillpanna i cirka 4-5 minuter.
2
Strimla baconet och knaperstek det i oljan.
3
Hacka örterna och rör ut dem i färskosten ock pressa i vitlöken, blanda till en kräm.
4
Tillsätt eventuellt lite mjölk för att få en lösare konsistens. Salta och peppra efter smak.
5
Servera den grillade sparrisen med kalkonbacon, örtkräm och gärna en tomatsallad, med balsamico och olivolja.

Fler Recept

Recept

Apelsingriljerad julskinka av kalkonlår

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Kalkonlasagne

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer