Foodservice

Grillad sparris med Ingelstabacon

Finns det något godare än färsk sparris? Njut av Ingelstabacon, färska kryddor och dessa läckra primörer.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 15 min

Ingredienser

20 st
skivor Ingelstabacon
20 st
färska, gröna sparrisar
1 msk
matolja
200 g
färskost typ Philadelphia
2 msk
färska örter, ex. timjan, mynta och gräslök
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
mjölk
salt
peppar
Tomatsallad:
4 st
tomater
1 msk
olivolja
1 msk
balsamicovinäger

Så gör du

1
Grilla sparrisen i grillpanna i cirka 4-5 minuter.
2
Strimla baconet och knaperstek det i oljan.
3
Hacka örterna och rör ut dem i färskosten ock pressa i vitlöken, blanda till en kräm.
4
Tillsätt eventuellt lite mjölk för att få en lösare konsistens. Salta och peppra efter smak.
5
Servera den grillade sparrisen med kalkonbacon, örtkräm och gärna en tomatsallad, med balsamico och olivolja.

Fler Recept

Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Sauterad kalkonlever

Läs Mer
Recept

Skogens kalkongratäng

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Ratatouille-gratäng med kalkonfilé, rostad vitlök och potatis

Läs Mer
Recept

Mac'n cheese med Kung Ingels

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer