Restaurang & Storhushåll

Grillad Wilmaschnitzel med wasabismör och sesammajonnäs

Finns det något bättre sätt att resa på än via maten? Här ger vi oss ut på en resa till det japanska köket och matchar kalkonen med wasabi, umamistinn soja och sesam.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

ca 600 g
Wilmaschnitzel av kalkon
neutral olja
salt och svartpeppar
Sojapicklade morötter
1 dl
japansk soja
1 dl
vitvinsvinäger
1 dl
vatten
1 dl
strösocker
3 st
morötter
2-3 cm
ingefära
1 st
vitlöksklyfta
Sesammajonnäs
1 st
rumstempererad äggula
2 msk
ljus miso
1 msk
dijonsenap
1 msk
risvinsvinäger
1,5 dl
rumstempererad neutral olja
sesamolja efter smak
salt
Tips! Har du bråttom? Smaksätt en färdigköpt majonnäs med sesamolja, salt och lite svartpeppar.
Wasabismör
75 g
smör
1 msk
wasabipasta
½ dl
finhackad gräslök
½ tsk
salt
Till servering
4 port
kokt ris (jasmin eller japanska sushiris)
1 dl
finhackad gräslök

Så gör du

1
Börja med de sojapicklade moröttena; skala och skiva ingefäran fint. Hacka vitlöken. Blanda med alla ingredienser utom morötterna i en kastrull och låt koka upp tills sockret löst sig. Låt lagen svalna under tiden som du skalar morötterna och skär dem i tunna slantar. Lägg ner morotsslantarna i lagen och låt stå i minst 1 timme.
2
Gör nu majonnäsen. Blanda äggula, miso, senap och risvinäger. Tillsätt oljan droppvis under tiden som du mixar med stavmixer eller vispar. När majonnäsen bundit sig kan du låta oljan rinna ner under tiden som du fortsätter mixa eller vispa kraftigt. Avsluta med att smaksätta med sesamolja under fortsatt vispning och smaka slutligen av med salt.
3
Mixa samman alla ingredienser till wasabismöret.
4
Gnid in Wilmaschnitzeln med neutral olja och krydda med salt och svartpeppar. Grilla över indirekt värme, det vill säga inte direkt över glöden i ca 6 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är ca 69-70 grader. Låt sedan kalkonen vila i ca 10 minuter.
5
Skär upp Wilmaschnitzeln i tunna skivor, toppa med wasabismör och hackad gräslök. Servera med sojapicklade morötterna, ris och sesammajonnäs.

Fler Recept

Recept

Tacos med grillad kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Sumakrostat kalkonbröst med fattoush

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Mexikansk marinad med öl & cayenne

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer