Foodservice

Grilled cheese med plockad kalkon och karamelliserad lök

Vem kan säga nej till en krispig grillad ostmacka extra allt?! Perfekt att göra på överblivet bröd och kalkonkött från kalkonmiddagen. Blir extra god med alla olika oststorter men har du inte det hemma går det fint med till exempel en lagrad cheddar eller annan smakrik ost med bra smältegenskap.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 25 min

Ingredienser

8 skivor
ljust surdegsbröd, dygnsgammalt
1 st
stor gul lök
100 g
skivad brie eller tallegio
125 g
riven cheddar eller liknande ost
200 g
plockat kalkonkött (från en helstekt kalkon)
rikligt med smör och olivolja
salt & svartpeppar

Så gör du

1
Strimla löken och stek den på låg värme tills den är mjuk men inte fått färg. Krydda med salt.
2
Hetta upp en stekpanna med smör och olivolja på medelvärme. Stek brödskivorna på ena sidan tills de är gyllenbruna och ta sedan upp dem från pannan.
3
Fördela osten, löken och kalkonen över brödskivorna på de stekta sidorna. Krydda med salt och svartpeppar.
4
Lägg ihop brödskivorna dubbelt och tryck samman dem med osten emellan. Stek därefter de dubbla mackorna på låg värme i rikligt med fett tills de blir gyllenbruna på båda sidor och osten däremellan smälter. Det tar ca 3 minuter / sida.
5
Serveringstips! Servera de varma smörgåsarna rykande heta. Picklade grönsaker passar bra som tillbehör.

Fler Recept

Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Köttfärssås på kalkon

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Rivig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Äpplefylld Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer