Foodservice

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Glaze penslar man på köttet i slutet av grillningen, när man fått en bra stekyta. Pensla tunt med glazen flera gånger, men låt det gå lite tid emellan. Då kommer den söta glazen att karamelliseras och ge en lite klibbig yta med mycket smak.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

1 dl
ketchup
1 dl
japansk soja
1 dl
hoisinsås
½ dl
farinsocker
2 msk
sesamolja
svartpeppar

Så gör du

1
Koka ihop alla ingredienserna tills glazen fått en lite simmigare konsistens.
2
Krydda med rikligt med svartpeppar och låt glazen svalna något innan användning.
3
Pensla på båda sidorna av det nästan färdiggrillade köttet.

Fler Recept

Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Sydafrikansk Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Äpplefylld Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer