Restaurang & Storhushåll

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Glaze penslar man på köttet i slutet av grillningen, när man fått en bra stekyta. Pensla tunt med glazen flera gånger, men låt det gå lite tid emellan. Då kommer den söta glazen att karamelliseras och ge en lite klibbig yta med mycket smak.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

1 dl
ketchup
1 dl
japansk soja
1 dl
hoisinsås
½ dl
farinsocker
2 msk
sesamolja
svartpeppar

Så gör du

1
Koka ihop alla ingredienserna tills glazen fått en lite simmigare konsistens.
2
Krydda med rikligt med svartpeppar och låt glazen svalna något innan användning.
3
Pensla på båda sidorna av det nästan färdiggrillade köttet.

Fler Recept

Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Kryddig pumpapaj

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer