Restaurang & Storhushåll

Honungsglaze

Glaze penslar man på köttet i slutet av grillningen, när man fått en bra stekyta. Pensla tunt med glazen flera gånger, men låt det gå lite tid emellan. Då kommer den söta glazen att karamelliseras och ge en lite klibbig yta med mycket smak.

(5st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 10 min

Ingredienser

0,5 dl
ljust muscovadosocker
0,5 dl
japansk soja
0,5 dl
ketchup
0,5 dl
honung
1 tsk
spiskummin
1 msk
färsk ingefära, riven
1 st
vitlöksklyfta, pressad

Så gör du

1
Blanda ihop alla ingredienserna.
2
Pensla på båda sidorna av det nästan färdiggrillade köttet.

Fler Recept

Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Lätt sallad med kallrökt kalkon, syltade tomater och konärtskocksmousse

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Ratatouille-gratäng med kalkonfilé, rostad vitlök och potatis

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer