Restaurang & Storhushåll

Ingelstasylta med syltade kantareller

Ingelstasylta serveras bäst med – syltade kantareller förstås. Lätt som en plätt!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

1 st
Ingelstasylta
Syltade kantareller:
2 liter
kantareller eller trattkantareller
2 tsk
salt
1,5 dl
ättika
3 dl
strösocker
4,5 dl
vatten
1 st
rödlök
1 tsk
senapsfrön, gula eller bruna
5 st
kryddpepparkorn
3 st
lagerblad

Så gör du

1
Ansa svampen och dela stora svampar i bitar. Det går bra att skölja av svampen eftersom den ska kokas.
2
Koka upp vatten med saltet i en kastrull och lägg i svampen. Låt den koka 5-10 minuter. Häll av vattnet.
3
Vispa ihop ättika och socker. Späd med lite vatten i taget. Skala och skiva löken i halvmånar.
4
Varva lök, svamp och kryddor i en glasburk. Låt svampen dra i lagen över natten innan den ska serveras. Om man rengjort burkarna ordentligt innan och har ett återslutande lock så håller svampen i flera månader.
5
4. 5. Servera kantarellerna till skivad Ingelstasylta.

Fler Recept

Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med chipotleglaze & ananas- & jalapeñosalsa

Läs Mer
Recept

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Läs Mer
Recept

Bowl med hoisinkalkonkorv och sesamkål

Läs Mer
Recept

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Kalkonquesedillas med cheddar och jalapeño

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med Ingelsta Knakare

Läs Mer