Foodservice

Italiensk kalkonbröstfilé

Kalkonfilé med smak av medelhavet!

(5st) Klicka för att ge betyg
100 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

10 kg
kalkonbröstfilé
2 kg
gul lök, hackad
100 g
vitlök, hackad
2 kg
rotfruktsstrimlor
1 kg
paprika, tärnad
500 g
soltorkade tomater, mixade
0,25 dl
cayennepeppar
250 g
basilika, hackad
0,5 dl
timjan, torkad
0,5 dl
oregano, torkad
1 dl
kycklingbuljongpulver
1 L
matlagninsgrädde
2 L
mellanmjölk
salt & peppar
500 g
fetaost, smulad
250 g
soltorkade tomater, strimlade
500 g
gröna oliver, hackade

Så gör du

1
Dela kalkonfiléerna i 4 delar, diagonalt tvärs över fibrerna. Lägg dem i smorda gastrobleck, salta och peppra. Stek filéerna i 95 graders ugn tills innertemperaturen är 60 grader.
2
Fräs under tiden lök, vitlök, rotfruktsstrimlor, paprika, soltorkade tomater samt kryddor i lite olja.
3
Tillsätt vatten så det täcker grönsakerna, häll i buljongpulver och koka grönsakerna mjuka.
4
Mixa såsen slät och slå på grädde och mjölk, red av såsen om det behövs. Smaka av såsen med salt och peppar. När kalkonen nått rätt temperatur så slå över såsen. Strö över fetaost, oliver och tomater.
5
Stek klart kalkonfiléerna tills innertemperaturen är 72 grader.
6
Servera med vit fiberpasta och råkostsallad.

Fler Recept

Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer