Foodservice

Italiensk kalkonstuffing

En fyllning till helstekt kalkon med sydliga smaker.

(2st) Klicka för att ge betyg
12 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

12 skvor
prosciutto di Ingelsta, strimlad
250 g
ciabatta
1 st
gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, skivad
0,5 dl
olivolja
1 dl
persilja, finhackad
1 tsk
oregano, torkad
6 st
marinerade soltorkade tomater, strimlade
1 st
ägg
1 st
citron (rivet skal)

Så gör du

1
Skär ciabattan i kuber och lägg i en skål.
2
Hetta upp lite av oljan i en stekpanna och tillsätt prosciutton.
3
Stek den knaprig, häll den över ciabattan tillsammans med oljan.
4
Fräs löken i resterande olja tills den är mjuk.
5
Tillsätt vitlöken mot slutet.
6
Tillsätt lökfräset och resten av ingredienserna till brödet och rör om.
7
Låt stuffingen kallna och fyll sedan kalkonen.
8
Tips! Ett annat alternativ är att lägga blandningen i en ugnssäker form och täcka med folie. Grädda 15 minuter, ta av foliet och grädda ytterligare 15 minuter tills stuffingen fått en gyllene färg. Servera som tillbehör till den helstekta kalkonen.
9
Se vårt recept på helstekt kalkon.

Fler Recept

Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Pulled turkey

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med kallrökt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer