Foodservice

Italiensk kalkonstuffing

En fyllning till helstekt kalkon med sydliga smaker.

(6st) Klicka för att ge betyg
12 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

12 skvor
prosciutto di Ingelsta, strimlad
250 g
ciabatta
1 st
gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, skivad
0,5 dl
olivolja
1 dl
persilja, finhackad
1 tsk
oregano, torkad
6 st
marinerade soltorkade tomater, strimlade
1 st
ägg
1 st
citron (rivet skal)

Så gör du

1
Skär ciabattan i kuber och lägg i en skål.
2
Hetta upp lite av oljan i en stekpanna och tillsätt prosciutton.
3
Stek den knaprig, häll den över ciabattan tillsammans med oljan.
4
Fräs löken i resterande olja tills den är mjuk.
5
Tillsätt vitlöken mot slutet.
6
Tillsätt lökfräset och resten av ingredienserna till brödet och rör om.
7
Låt stuffingen kallna och fyll sedan kalkonen.
8
Tips! Ett annat alternativ är att lägga blandningen i en ugnssäker form och täcka med folie. Grädda 15 minuter, ta av foliet och grädda ytterligare 15 minuter tills stuffingen fått en gyllene färg. Servera som tillbehör till den helstekta kalkonen.

Fler Recept

Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Läs Mer
Recept

Kalkonpiccata med färsk pasta

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Pinnfärs med fetaostsås

Läs Mer