Restaurang & Storhushåll

Italiensk kalkonstuffing

En fyllning till helstekt kalkon med sydliga smaker.

(9st) Klicka för att ge betyg
12 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

12 skvor
prosciutto di Ingelsta, strimlad
250 g
ciabatta
1 st
gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, skivad
0,5 dl
olivolja
1 dl
persilja, finhackad
1 tsk
oregano, torkad
6 st
marinerade soltorkade tomater, strimlade
1 st
ägg
1 st
citron (rivet skal)

Så gör du

1
Skär ciabattan i kuber och lägg i en skål.
2
Hetta upp lite av oljan i en stekpanna och tillsätt prosciutton.
3
Stek den knaprig, häll den över ciabattan tillsammans med oljan.
4
Fräs löken i resterande olja tills den är mjuk.
5
Tillsätt vitlöken mot slutet.
6
Tillsätt lökfräset och resten av ingredienserna till brödet och rör om.
7
Låt stuffingen kallna och fyll sedan kalkonen.
8
Tips! Ett annat alternativ är att lägga blandningen i en ugnssäker form och täcka med folie. Grädda 15 minuter, ta av foliet och grädda ytterligare 15 minuter tills stuffingen fått en gyllene färg. Servera som tillbehör till den helstekta kalkonen.

Fler Recept

Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Rostad parmesan- & örtpotatis

Läs Mer
Recept

Favoritrub med rökt paprika & fänkålsfrön

Läs Mer
Recept

Apelsingriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Kung Ingels kalkonkorv med rotfruksstomp

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Kalkonlevermousse

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer