Foodservice

Italienska kalkonköttbullar

Extra krämigt, saftiga blir dessa kalkonköttbullar som är fyllda med mozzarella.

(18st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

Köttbullar
0,5 dl
ströbröd
1 dl
grädde
500 g
kalkonfärs
2 msk
gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackade
1 dl
blandade örter, t.ex. basilika, salvia, persilja
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
150 g
mini mozzarella
smör till stekning
Tomatsås
250 g
tomater, hackde
1 st
gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackad
400 g
krossade tomater
salt
socker
olivolja

Så gör du

1
Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt stå och dra i några minuter.
2
Tillsätt kalkonfärs, gul lök, vitlök, örter, salt och svartpeppar och blanda till en smet.
3
Forma smeten till rejäla köttbullar med en mini mozzarella i mitten av varje köttbulle.
4
Stek köttbullarna på en stekpanna med smör tills de är genomstekta.
5
Fräs tomaterna, den gula löken och vitlöken i några minuter i en kastrull med lite olivolja. Tillsätt krossade tomater, salt och socker. Låt puttra i 10 minuter. Smaka av.
6
Servera köttbullarna och tomatsåsen tillsammans med nykokt pasta.

Fler Recept

Recept

Kalkonlever i Madeirasås

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Mac'n cheese med Kung Ingels Chorizo

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer
Recept

Lätt sallad med kallrökt kalkon, syltade tomater och konärtskocksmousse

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer