Foodservice

Italienska kalkonköttbullar

Extra krämigt, saftiga blir dessa kalkonköttbullar som är fyllda med mozzarella.

(13st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

Köttbullar
0,5 dl
ströbröd
1 dl
grädde
500 g
kalkonfärs
2 msk
gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackade
1 dl
blandade örter, t.ex. basilika, salvia, persilja
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
150 g
mini mozzarella
smör till stekning
Tomatsås
250 g
tomater, hackde
1 st
gul lök, hackad
2 st
vitlöksklyftor, hackad
400 g
krossade tomater
salt
socker
olivolja

Så gör du

1
Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt stå och dra i några minuter.
2
Tillsätt kalkonfärs, gul lök, vitlök, örter, salt och svartpeppar och blanda till en smet.
3
Forma smeten till rejäla köttbullar med en mini mozzarella i mitten av varje köttbulle.
4
Stek köttbullarna på en stekpanna med smör tills de är genomstekta.
5
Fräs tomaterna, den gula löken och vitlöken i några minuter i en kastrull med lite olivolja. Tillsätt krossade tomater, salt och socker. Låt puttra i 10 minuter. Smaka av.
6
Servera köttbullarna och tomatsåsen tillsammans med nykokt pasta.

Fler Recept

Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Enkla dressingen

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Kung Ingels kalkonkorv med rotfruksstomp

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer