Foodservice

Jansson med kalkon

Janssons frestelse är ett måste på ett komplett julbord. Med kalkonbacon som ingrediens skapar vi en ny klassiker!

(9st) Klicka för att ge betyg
10 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

2 st
gul lök
50 g
smör
500 g
potatis
4 dl
grädde
150 g
kalkonbacon
2 msk
ströbröd
salt & peppar

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200°C.
2
Hacka lök och fräs i lite smör tills den mjuknar. Skala och skär potatis i stavar. Lägg i en smord ugnsfast form och blanda i löken. Skär kalkonbacon i mindre bitar och blanda i. Strö över ströbröd och krydda med salt och peppar.
3
Grädda i ugnen i ca 40 minuter.
4
Tips! Gör du Jansson i förväg så kan du värma den i 200°C i ca 20 minuter.

Fler Recept

Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonlasagne

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer