Restaurang & Storhushåll

Jansson med kalkon

Janssons frestelse är ett måste på ett komplett julbord. Med kalkonbacon som ingrediens skapar vi en ny klassiker!

(15st) Klicka för att ge betyg
10 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

2 st
gul lök
50 g
smör
500 g
potatis
4 dl
grädde
150 g
kalkonbacon
2 msk
ströbröd
salt & peppar

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200°C.
2
Hacka lök och fräs i lite smör tills den mjuknar. Skala och skär potatis i stavar. Lägg i en smord ugnsfast form och blanda i löken. Skär kalkonbacon i mindre bitar och blanda i. Strö över ströbröd och krydda med salt och peppar.
3
Grädda i ugnen i ca 40 minuter.
4
Tips! Gör du Jansson i förväg så kan du värma den i 200°C i ca 20 minuter.

Fler Recept

Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Thanksgiving Shepherd's pie

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Apelsinmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Mac'n cheese med Kung Ingels

Läs Mer
Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer