Foodservice

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Varm och matig soppa med rökt kalkon, jordärtskocka och timjan.

(2st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

150 g
rökt, tärnat kalkonkött
500 g
jordärtskockor
2 st
potatisar
1 st
gul lök
1 kvist
timjan
6 dl
grönsaksbuljong
2 dl
vispgrädde
0,5 tsk
salt
1 krm
svartpeppar, malen

Så gör du

1
Skala jordärtskockorna, potatisen och löken. Skär jordärtskockorna och potatisen i bitar. Hacka löken.
2
Fräs löken i lite smör, tillsätt rotfrukterna och häll på grönsaksbuljong och timjan. Koka ca 15 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
3
Mixa med mixerstav och häll i grädden. Låt koka upp igen, smaka av med salt och peppar.
4
Toppa med tärnat rökt kalkonkött och färskt timjan.

Fler Recept

Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Ingelstasylta med syltade kantareller

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer