Foodservice

Juligt kalkonbröst

Tillaga kalkonbröstet på låg värme under lång tid och du får ett fantastiskt saftigt kött. Fyllningen med den rökiga whiskyn och de söta russinen ger en spännande smakupplevelse.

(21st) Klicka för att ge betyg
5 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

Kalkonbröst
ca 1,1 kg
halvt kalkonbröst
2½ dl
gula russin
70 g
pistagenötter
1 st
vitlöksklyfta
½ dl
whisky
salt & peppar
Picklade morötter
2½ dl
vatten
4½ dl
socker
2½ dl
ättika, 12%
3 st
kanelstänger
3 st
stjärnanis
5 st
morötter
1 st
röd chili
Couscous
5 port.
couscous
blandad torkad frukt

Så gör du

1
Sätt ugnen på 150°C. Hacka russin, pistagenötter och vitlök. Lägg i en skål. Häll i whisky och blanda. Krydda med salt och peppar.
2
Skär ett snitt längs med kalkonbröstet och lägg i fyllningen. Lägg ihop köttet och stick gärna i ett par tandpetare för att hålla ihop det.
3
Pensla en ugnsfast form med olja och lägg i köttet. Pensla köttet med olja och krydda med salt och peppar. Stek i ugnen tills innertemperaturen visar +65°C. Tag ur köttet från ugnen och låt köttet vila inlindat i aluminiumfolie tills temperaturen visar +70°C. Ös gärna kalkonbröstet några gånger under stektiden.
4
Picklade morötter; koka upp vatten, socker och ättika. Lägg i kryddor och hackad chili.
5
Skala och skär morötter i skivor. Lägg i morötterna och låt dem dra tills lagen är kall.
6
Koka couscous enligt anvisningar på förpackningen. Hacka den torkade frukten och blanda i.
7
Skär upp köttet och servera tillsammans med picklade morötter och couscous.

Fler Recept

Recept

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer