Foodservice

Kålpudding med kalkonfärs

Husmanskost när den är som bäst! Enkel och lättlagad. Servera med potatis och rårörda lingon.

(19st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

ca 500g
kalkonfärs
500g
vitkål
1 st
gul lök
1 dl
kokt, långkornigt ris
3 dl
grädde
3 st
ägg
2 msk
sirap
1,5 tsk
salt
2 tsk
kryddpeppar
1 tsk
svartpeppar
smör till stekning

Så gör du

1
Värm ugnen till 175°C.
2
Hacka vitkålen i bitar som är ca 1,5x1,5 cm stora. Hacka löken. Fräs vitkålen och löken i lite smör. Tillsätt sirapen och låt fräsa en stund så att kålen blir mjuk.
3
Blanda samman kalkonfärsen med det kokta riset samt kålen och löken. Tillsätt grädde, ägg och kryddor. Lägg blandningen i en smord ugnsfast form.
4
Sätt formen i ugnen och baka av kålpuddingen i ca 45 minuter tills köttet är genomstekt och den fått en fin gyllene färg.
5
Serverinstips; servera kålpuddingen med gräddsås, kokt potatis och rårörda lingon.

Fler Recept

Recept

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Läs Mer
Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Kalkonklämma med krämig rotfruktssallad

Läs Mer
Recept

Tranbärsmarinerat kalkonbröst med sötpotatismos

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Kalkonkorvgryta med grekisk touch

Läs Mer