Foodservice

Köttfärssås på kalkon

Byt ut köttfärsen till kalkon och gör allas favorit – köttfärssås. Servera med nyriven parmesan och nymalen peppar för det lilla extra.

(18st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
1 st
gul lök
1 st
vitlöksklyfta
400 g
krossade tomater
2 msk
tomatpuré
0,5 tsk
timjan
0,5 tsk
fänkålsfrön
0,25 st
citron
salt
svartpeppar

Så gör du

1
Bryn färsen i matfett med hackad lök och vitlök.
2
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och kryddor. Pressa i citronsaft.
3
Låt koka ihop på svag värme, smaka sedan av med salt och svartpeppar.
4
Servera med en god pasta och hyvlad parmesan.

Fler Recept

Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer